Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Надання послуг особам з інвалідністю фахівцями Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості

Дата: 04.12.2021 16:11
Кількість переглядів: 183

 

        Відзначення Міжнародного дня інвалідів – нагадування всім про обов’язок перед особами, що потребують захисту та підтримки в цей непростий час. 

        Люди з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві.

Фахівцями Тальнівської районної філії приділяється особлива увага до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей з інвалідністю.

        Сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю відбувається з урахуванням висновків МСЕК (медико-соціальної експертної комісії) та індивідуальної програми реабілітації.

        «Кожній людині з інвалідністю, яка звертається за допомогою до центру зайнятості, забезпечується надання адресної допомоги щодо сприяння працевлаштуванню, враховуючи рівень медичної та трудової реабілітації, їх потреби та реальні можливості, а також попит на робочу силу,  – зазначає Світлана Савченко, директор Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

     Протягом січня-листопада 2021 року послуги служби зайнятості у Тальнівській районній філії отримували 139 безробітних осіб з інвалідністю, з них допомогу по безробіттю отримували 138 осіб даної категорії. 

         Серед зареєстрованих на обліку у Тальнівській районній філії осіб з інвалідністю 12% – це люди віком до 35 років, 50% - жінки, 47% - жителі сільської місцевості.

         Кількість осіб з інвалідністю, які були працевлаштовані за сприянням Тальнівської районної філії, становила 32 особи, з них 41% - жінки.

          У звітному періоді кількість осіб з особливими потребами, залучених до громадських та інших робіт тимчасового характеру становила 12 осіб.

          З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, професійне навчання за направленням Тальнівської філії у січні-листопаді 2021  року проходили 5  таких безробітних. Всі безробітні даної категорії працевлаштовані до місцевих роботодавців після закінчення навчання.

   Профорієнтація є важливою умовою для професійного самовизначення осіб з інвалідністю. Фахівець з профорієнтації здійснює консультування щодо вибору чи зміни професії, надає рекомендації щодо професійного вибору з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертизи, професійних інтересів, нахилів та здібностей. У 2021 році Профорієнтаційні послуги отримали 138 безробітних осіб з інвалідністю.

       Станом на 1грудня 2021 року кількість безробітних осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку в Тальнівській районній філії становила 52 особи.  

         Кількість вакансій у базі даних Тальнівської районної філії, на які могли бути працевлаштовані особи з інвалідністю (за інформацією роботодавців Тальнівщини), становила  3 одиниці.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора