Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Милосердя не буває надмірним...

Дата: 07.12.2021 22:59
Кількість переглядів: 402

3 грудня Україна разом з світом відзначала Міжнародний день людей з інвалідністю. Це люди, яким особливо важлива увага й турбота суспільства. І кожен з нас може простягнути руку допомоги тим, хто з тих чи інших причин став заручником обставин і не може повноцінно себе реалізовувати через проблеми зі здоров’ям. 

У Тальнівській міській територіальній громаді проживає загалом 2153 особи – людини з інвалідністю, у тому числі: I групи - 159, II групи – 810 та III групи – 1184 особи.

Крім того. проживає 141  дитина з інвалідністю.

Працівники відділу з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я Тальнівської міської ради, відділу Центр надання адміністративних послуг апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету, Тальнівського відділу з призначення державних соціальних допомог, соціальної підтримки пільгових категорій громадян та осіб з інвалідністю Управління соціального захисту населення Звенигородської райдержадміністрації, Тальнівського відділення управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, Тальнівської філії Черкаського обласного центру зайнятості, Тальнівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) загалом працюють над питаннями соціальної захищеності інвалідів в Тальнівській міській територіальній громаді, реалізовуючи державні та місцеві програми з даного напрямку.     

03 грудня 2021 року міський голова Василь Сідько, начальник відділу з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я Тальнівської міської ради Тетяна Гурбич, депутат Тальнівської міської ради Анна Новицька та представники засобів масової інформації завітали до відділення денного догляду і  реабілітації  дітей та осіб з інвалідністю Тальнівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

У відділенні денного догляду і  реабілітації  дітей та осіб з інвалідністю Тальнівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (колишній ЦЕНТР КОМПЛЕКСНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТАЛЬНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ МИ З МАЙБУТНІМ) його відвідувачі цього дня взяли участь у різноманітних розвагах. Сонячна усмішка, дружня увага, живе спілкування, щира турбота – ось чим живуть вихованці відділення. Адже свято там, де є доброта, що здатна творити чудеса, і милосердя не буває надмірним.

До присутніх звернувся міський голова Василь Сідько, зазначивши, що наша спільна мета – об’єднати зусилля для того, аби мешканці з особливими потребами відчували себе повноцінними жителями Тальнівської громади, і турбота і захист про них – наш найголовніший обов'язок.

Відвідувачам Центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Тальнівської міської ради "Ми з майбутнім" (всього 22 осіб) цього дня були вручені солодкі подарунки, передбачені Програмою Тальнівської міської територіальної громади «Турбота» на 2021 рік, у рамках її реалізації також особам з інвалідністю, що отримують соціальну допомогу вдома, було вручено 70 продуктових наборів.

Анна Новицька у відділенні денного догляду і  реабілітації  дітей та осіб з інвалідністю дітям подарувала солодощі, книги та розвиваючі ігри.  

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора