Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 09.12.2021 12:40
Кількість переглядів: 500

07 грудня 2021 року в залі засідань Тальнівської міської ради відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний було винесено три питання: про заходи щодо запобігання поширенню на території Тальнівської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2; про стан протипожежного водопостачання в м. Тальне та населених пунктах громади та про захисні споруди цивільного захисту.

Результати засідання наведені нижче, у протоколі №25 від 07.12.2021р.

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_______________________________________________________________________________

 

ТАЛЬНІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЗВЕНИГОРОДСЬКОГО  РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   П Р О Т О К О Л  

 ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА

НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

 

07.12.2021                                       м. Тальне                                               № 25

 

Голова комісії: Василь СІДЬКО, міський голова.

Присутні: Олександр МАРИНЧЕНКО, Юрій СВІДЕРСЬКИЙ, Тетяна ГУДЗЕНКО, Павло КОЗАЧЕНКО, Олександр КАРМАН,  Віталій МАРЧЕНКО, Юрій ПАШКОВСЬКИЙ, Сергій АБРАМЕНКО, Мар’яна КОБЕРНИК, Світлана РОТАЄНКО, Леонід КРАУС.

Відсутні: Михайло КАПЕРИЗ, Володимир ГРЕЧКА, Ганна ДАНИЛЮК, Андрій МЕЛЬНИЧЕНКО, Валерій КУДЛА, Микола КОСТИРКО.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.Про заходи щодо запобігання поширенню на території Тальнівської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

2. Про стан протипожежного водопостачання в м. Тальне та населених пунктах громади.

3. Про захисні споруди цивільного захисту.

1.Про заходи щодо запобігання поширенню на території Тальнівської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

СЛУХАЛИ:

Василь СІДЬКО -  за даними прес-служби Міністерства охорони здоров’я, станом на ранок,  07 грудня, в Україні розширилась «жовта» зона адаптивного карантину. Одночасно «помаранчева» скоротилась до однієї. Черкаська область залишається в «червоній» зоні, оскільки епідемічні показники по області не стабілізувались. Рішення по виходу з «червоної» зони має прийняти Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Змінами,  внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 24.11.2021 № 1240, до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», визначено обмежувальні заходи, зокрема:

1) сфера послуг тепер що в червоній, що в жовтій зоні карантину повинна мати 100% вакцинованого персоналу і клієнтів. Мається на увазі вакцинація хоча б однією дозою вакцини (так званий жовтий сертифікат);

2) сертифікати про вакцинацію тепер також зобов'язано перевіряти по-новому - замість того, щоб просто показувати їх охороні або персоналу закладу, сертифікати тепер належить зчитувати через смартфони через QR-код. Таким чином, до речі, можна встановити, чи є документ справжнім;

3) незалежно від наявності довідок заклади зобов'язані перевіряти у всіх відвідувачів температуру;

4) навчальні заклади в жовтій зоні також зобов'язали мати 100% вакцинованого персоналу. Невакцинованих педагогів відсторонять від роботи;

5) роботу транспорту в зеленій зоні зрівняли з правилами роботи в жовтій зоні - в міському і внутрішньообласному можна займати всі сидячі та половину стоячих місць. А в міжобласний і міжміський пускатимуть тільки при наявності документів про вакцинацію або перенесеної хвороби;

6) всім, хто прибув з території Росії, доведеться в обов'язковому порядку пройти 14-денну ізоляцію незалежно від результатів ПЛР-тестів;

7) жовті сертифікати про вакцинацію однією дозою тепер діють тільки 30 днів замість 120 днів;

8) довідка про перенесений коронавірус діє 105 днів замість 180 днів раніше.

ВИСТУПИЛИ:

Олег СОЛОДЬКО – темпи вакцинації по громаді зменшились, станом на 07.12.2021 однією дозою вакцини щеплено всього 11831 особа, що складає 45,69%, двома дозами – всього 10290 осіб, що складає 39,74%. Причина – відсутність контролю та перевірок.

Олександр КАРМАН – робочою групою за період з 20 жовтня по 02 грудня проведено 61 перевірка суб’єктів господарювання, а саме – заклади громадського харчування, заклади торгівлі промисловими і продуктовими товарами, Тальнівський ринок. За результатами перевірок складено 6 протоколів про порушення карантинних вимог.

Юрій СВІДЕРСЬКИЙ – рівень вакцинації по громаді вищий, ніж середній по області, однак темпи щеплення знизились, тому необхідно проводити більше перевірок.

Василь СІДЬКО – для координування роз’яснювальної роботи необхідно знати рівень вакцинації по окремо взятих населених пунктах громади і, виходячи з даних, спрямувати зусилля на групи населення з низьким рівнем щеплень.

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію щодо змін,  внесених постановою Кабінету Міністрів України від 24.11.2021 № 1240, до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», взяти до відома.

2. Провести роз’яснювальну роботу щодо внесених змін до ПКМУ від 09.12.2020 № 1236 шляхом поширення пам’ятки про внесені зміни безпосередньо суб’єктам господарювання.

3. Комунальному підприємству «Тальнівський ЦПМСД» Тальнівської міської ради надати інформацію щодо показників вакцинування в розрізі населених пунктів громади, віку та соціального статусу громадян (працюючий, непрацюючий, пенсіонер, проходить навчання).

4. Робочій групі  з перевірки дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог відповідно санітарного законодавства, створеній рішенням комісії ТЕБ та НС (протокол засідання від 26.03.2021 № 10) проводити щоденні перевірки стану дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог.

 

2. Про стан протипожежного водопостачання в м. Тальне та населених пунктах громади.

 

СЛУХАЛИ:

Василь СІДЬКО – згідно Інформації про стан протипожежного водопостачання в м. Тальне та населених пунктах, наданої начальником 4 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Черкаській області, з 15 штучних пожежних водоймищ несправними є 3. Особливе занепокоєння викликає стан пожежних водоймищ на території ЗДО № 8 «Казка» ПВ-100, НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1–гімназія» ПВ-200. Також пристроями для забору з них води пожежно-рятувальною технікою  не обладнані 10 водонапірних веж по сільських населених пунктах.

Після обстеження підземних ємностей, а саме ПВ-200,  на прибудинковій території буд. № 1 по вул. Перемоги в м. Тальне рішенням комісії ТЕБ та НС міської ради (протокол засідання від 04.08.2021 № 18) рекомендовано Тальнівській міській раді після визначення майнової належності ємностей та прийняття за потреби до комунальної власності демонтувати ємності.

За повідомленням відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради (від 11.11.2021 № 01-05/2347) пожежні водойми потребують ремонту, власними силами відділ здійснити не може, для виконання ремонтних робіт необхідно залучити спеціалізовану організацію з виготовленням проєктно-кошторисної документації.

КП «Водоканал» ТМР повідомив, що для обладнання водонапірних веж пристроями для для забору з них води необхідні матеріали:

кран шаровий Ø50   10шт.;

труба сталева Ø50     3,0м;

різьба сталева Ø50    10шт.

Загальна вартість матеріалів орієнтовно становить 7,0 тис. грн.. Роботи можуть бути виконані працівниками КП «Водоканал» ТМР.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Інформацію  про стан протипожежного водопостачання в м. Тальне та населених пунктах, надану  начальником 4 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Черкаській області, взяти до відома.

2. Створити робочу групу з питань визначення можливості облаштування джерел зовнішнього протипожежного водопостачання в населених пунктах  у складі:

- представник Тальнівської міської ради;

- представник КП «Водоканал» Тальнівської міської ради;

- представник ГУ ДСНС України у Черкаській області.

3. За результатами проведеної роботи робочою групою рекомендувати Тальнівській міській раді розглянути можливість виділення коштів:

на обладнання водонапірних веж пристроями для забору води;

на облаштування природних водних джерел під’їздами з твердого покриття за необхідності;

на облаштування за потреби в населених пунктах громади пожежних гідрантів.

4. КП «Водоканал» ТМР облаштувати свердловини кранами для відбору проб води для проведення її аналізу.

 

3. Про захисні споруди цивільного захисту.

СЛУХАЛИ:

Василь СІДЬКО – на території Тальнівської міської територіальної громади обліковуються захисні споруди цивільного захисту:

№ 90845 - протирадіаційне укриття ПРУ М-3, балансоутримувач КНП «Тальнівська багатопрофільна лікарня» ТМР; м. Тальне, вул. Небесної Сотні, 65а; місткістю на 300 осіб, загальною площею 480,6 м²; актом обстеження від 25.05.2021укриття оцінюється як обмежено готове;

№ 90852 – протирадіаційне укриття ПРУ А-2, балансоутримувач КНП «Тальнівська багатопрофільна лікарня» ТМР; м. Тальне, вул. Небесної Сотні, 65а; місткістю  160 осіб, загальною площею  81,9 м²; актом обстеження від 25.05.2021 укриття оцінюється як неготове, спеціальним висновком сховище визначене як таке, що не підлягає капітальному ремонту;

№ 91301 – сховище ІІІ класу, що належить  ТОВ «Оператор ГТС України», балансоутримувач Кременчуцьке лінійне виробниче управління магістральних газопроводів (Кременчуцьке ЛВУМГ); с. Левада, вул.Молодіжна, 7; місткістю 150 осіб, загальною площею 156,5 м²; актом обстеження від 29.09.2021 сховище оцінюється як готове до використання за призначенням;

№ 90915 – підвальне приміщення, що належить ПАТ «Черкасиобленерго», на балансі Тальнівської філії відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі»; м. Тальне, вул. Гагаріна, 68; актом спеціальної комісії Тальнівської районної державної адміністрації від 30.09.2010 приміщення визначене як таке, що не може бути використане як захисна споруда цивільного захисту через відсутність інженерних мереж та інших умов, комісія рекомендувала зняти приміщення з обліку захисних споруд цивільного захисту.

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати балансоутримувачам захисних споруд цивільного захисту :

-здійснювати утримання повітропроводів, систем електропостачання, електроосвітлення, водопостачання та водовідведення у справному стані;

- забезпечити приміщення захисних споруд первинними засобами пожежогасіння;

- забезпечити наявність ланки з обслуговування захисних споруд або призначення відповідальної особи та розроблення порядку їх дій під час приведення захисних споруд у готовність до використання за призначенням;

- проведення тренування ланки з обслуговування захисних споруд щодо відпрацювання дій під час приведення захисних споруд у готовність до використання за призначенням;

- розроблення та ведення документації захисних споруд цивільного захисту відповідно до Вимог.

2. Створити комісію по обстеженню будівель і споруд на території Тальнівської міської територіальної громади,придатних для використання як захисні споруди цивільного захисту в складі:

- представник Тальнівської міської ради;

- представник ГУ ДСНС України в Черкаській області;

- представник балансоутримувача будівлі чи споруди;

- інженер з технічного нагляду (за згодою).

 

Головуючий:                                                     Василь СІДЬКО

 

Секретар:                                                               Олександр КАРМАН  

Фото без опису             



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора