Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Чорнобиль: біль крізь роки, урок людству

Дата: 14.12.2021 18:50
Кількість переглядів: 308

 

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме у цей день було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм, через багато років приходить переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Сьогодні вранці керівництво Тальнівської міської територіальної громади спільно головою Відокремленого підрозділ Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» в Тальнівському районі Миколою Савчуком на знак пам’яті полеглих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС біля пам’ятного знака «Дзвони Чорнобиля» поклали квіти.

А по обіді учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС зібрались у залі засідань Тальнівської міської ради.  Їх вшанувало керівництво громади, помічник-консультант народного депутата України Сергія Нагорняка Оксана Сєркова.

«Дякую кожному з вас за мужність і подвиг. Низький уклін всім, хто усвідомлено й жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов`язок перед рідною землею й народом. Щиро бажаю вам міцного здоров’я, життєвої енергії, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай завжди поруч з вами буде людська повага за ваші добрі справи» -  звернувся міський голова Василь Сідько.

Слова глибокої поваги та вдячності борцям із невидимим атомом від Сергія Нагорняка висловила помічник-консультант депутата Оксана Сєркова.

 Під час урочистостей були вручені подяки від народного депутата України Сергія Нагорняка та від виконавчого комітету Тальнівської міської ради.

Усіх, хто загинув у боротьбі із зловісним атомом, та через втрату здоров’я не дожив до сьогодні, вшанували хвилиною мовчання.

Відлуння чорнобильської біди стихне ще не скоро, проте ми з оптимізмом дивимося у майбутнє, вчимося на помилках та маємо робити все можливе, аби подібне ніколи не повторилось знову. Багато ліквідаторів Тальнівщини вже відійшли у засвіти, але пам’ять про їхній героїзм, мужність та жертовність довго житиме серед прийдешніх поколінь.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора