Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відкрито рух транспорту на обході міста Тальне на ділянці км 171+000 – 181+000

Дата: 16.12.2021 09:23
Кількість переглядів: 253

Вчора після тривалої перерви, за 217 днів ремонтних робіт (тривали з 11 травня до 15 грудня 2021 року) відкрито рух транспорту на обході міста Тальне на ділянці км 171+000 – 181+000.

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» підрядною організацією ТОВ «ШРБУ-48 влаштовано новий конструктив дорожнього одягу, який складається з шарів: основа зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом; вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону та фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Також виконаний комплекс робіт:

- капітальний ремонт мосту через річку Гірський Тікич на ділянці км 176+872 протяжністю 234 м;

- капітальний ремонт шляхопроводу на ділянці км 175+600;

- капітальний ремонт водопропускної труби великого діаметру та 11 водопропускних труб меншого діаметру;

- влаштовано 77 опор зовнішнього освітлення обходу Тального;

- влаштовано водовідведення з проїзної частини автодороги;

- укріплено узбіччя;

- влаштовано з’їзди з дороги;

- влаштовано майданчик для проведення габаритно-вагового контролю;

- влаштована дорожня розмітка та нові дорожні знаки.

Опівдні на запуск оновленої частини дороги Н-16 зібралось керівництво Служби автомобільних доріг у Черкаській області, Укравтодору, підрядної організації  «ШРБУ-48», міський голова Василь Сідько, депутат обласної ради Ігор Новицький, помічник-консультант народного депутата України Сергія Нагорняка Оксана Сєркова, представники місцевих та регіональних засобів масової інформації.

Безпосередньо на об’їзді керівництво Укравтодору та громади презентувало хід виконання робіт за даним об’єктом, ознайомило з відновленням дорожніх полотен у країні у рамках реалізації президентської програми «Велике будівництво» та окреслило плани відновлення доріг у Тальнівській міській територіальній громаді.

«Наразі ми працюємо над розробкою проектно-кошторисної документації щодо відновлення доріг по вулицях Соборна і Гагаріна в Тальному: це ділянка від Тальнівської ЗОШ I-III ступенів №2 до автовокзалу. За спільний кошт – державного та місцевого бюджетів - сподіваюсь, нам вдасться зробити сучасний ремонт даних доріг, які, зокрема, зазнали руйнації із-за проведених ремонтних робіт обходу міста в рамках «Великого будівництва». Розуміння із обласною державною адміністрацією, обласною радою, Службою автомобільних доріг у Черкаській області та народним депутатом України Сергієм Нагорняком у цьому плані є»  - відзначив міський голова Василь Сідько.

Після відкриття руху з представниками ЗМІ був проведений пресланч, під час якого представники медіа мали змогу дізнатися про попередні підсумки дорожньо-будівельного сезону на Черкащині та плани щодо ремонтів автодоріг державного значення у 2022 році.

Спікерами були:

- Андрій Івко - заступник голови Укравтодору;

- Руслан Губа – директор ТОВ"ШРБУ-48"

- Олег Діденко - керівник Служби автомобільних доріг у Черкаській області;

- голова Тальнівської міської територіальної громади Василь Сідько.

Поряд із отриманою ґрунтовною інформацією щодо виконання ремонтних доріг в Україні та в Черкаській області представники місцевих ЗМІ поцікавились планами щодо ремонтів автошляхів Т2411 (Звенигородка – Катеринопіль – Тальне – Маньківка) та Т2415 (Тальне – Кам’янече – Нерубайка – Голованівськ – Благовіщенське), зокрема, проведення ремонтних робіт на проблемних ділянках між населеними пунктами Тальнівської міської територіальної громади (враховуючи також те, що ділянка дороги Т2415 використовувалась як об’їзна при виконанні останніх ремонтних робіт в рамках «Великого будівництва»).

За коментарем  заступника голови Укравтодору Андрія Івка, за умови розроблення та виготовлення проектно-кошторисної документації у 2022 році дані ділянки будуть включені до плану «Великого будівництва» на наступні роки. До цього часу можливе проведення ямкових ремонтів за рахунок експлуатаційного утримання. Наразі виконання ремонтних робіт на дорогах здійснюється за маршрутним принципом, що передбачає поєднання усіх обласних центрів країни якісними дорогами. Окрім того, передбачається відмова від середніх поточних ремонтів та перехід до капітальних ремонтів та реконструкцій.

Підіймались також питання влаштування бордюрів на відрізку дороги Н-16, що пролягає через село Білашки та пішохідної доріжки на відрізку шляху, що проходить через село Тальянки. Під час зустрічі було досягнуто визначених домовленостей та окреслені напрямки ефективної співпраці.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора