Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відбулось 19 засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради восьмого скликання

Дата: 18.12.2021 12:51
Кількість переглядів: 462

16 грудня 2021 року у залі засідань Тальнівської міської ради відбулось 19 засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради восьмого скликання.

У роботі засідання взяло участь 14 членів виконкому, на розгляд було винесено 40  питань порядку денного.

Винесені проекти рішень до розгляду стосувались різних сфер життєдіяльності громади: освіти, соціального захисту, житлово-комунального господарства, діяльності комунальних підприємств та виконавчого комітету Тальнівської міської ради тощо.

У зв’язку з надходженням міжбюджетних трансфертів на 2022 рік з обласного бюджету членами виконавчого комітету було прийняте рішення про внесення змін до рішення виконавчого комітету Тальнівської міської ради від 09.12.2021, яким було схвалено проект бюджету Тальнівської міської територіальної громади на 2022 рік; відповідно до вищевказаного, проект бюджету на наступний рік був схвалений в новій редакції. 

Фінансові плани КНП «Тальнівська багатопрофільна лікарня» та КНП «Тальнівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тальнівської міської ради»  для затвердження представили присутнім головні економісти підприємств Ірина Мірошниченко та Тетяна Сандул.

Традиційно на засіданні були прийняті рішення про: надання одноразової матеріальної грошової допомоги мешканцям Тальнівської міської територіальної громади; виплату одноразової грошової допомоги громадянам, які підписали (пере підписали) контракт на військову службу зі Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями, утвореними відповідно до законів України;  виділення коштів на придбання подарунків; виділення коштів на фінансування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Ряд прийнятих рішень засідання стосувались затвердження положень про проведення спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів громади на 2022 рік та календарного плану їх проведення; частина представлених питань відносились до компетенції  відділу служби у справах дітей Тальнівської міської ради: про встановлення опіки над дітьми-сиротами; про надання дозволу на укладання договору оренди на земельну ділянку в інтересах малолітніх дітей, про зміну статусу малолітньому тощо – проекти рішень отримали схвалення серед членів виконавого комітету.

Бурхливого та тривалого обговорення у залі набуло питання підняття тарифів на централізоване водопостаання і водовідведення комунального підприємства «Водоканал» Тальнівської міської ради. На вимушений крок підприємство пішло із-за ряду причин:

  • ріст ціни на електроенергію (на 58,1% порівняно із 05.05.2020р, коли був встановлений на сьогодні діючий тариф на підставі рішення виконавчого комітету Тальнівської міської ради);
  • збільшення величини прожиткового мінімуму на 1 працездатну особу з з 1 січня 2022 року, що безпосередньо впливає на витрати по статті «Фонд оплати праці»;
  • відповідно витрати змінюються і по статті «єдиний соціальний внесок»;
  • рентна плата за користування надрами збільшилась на 37,2% (порівняно з 05.05.2020р);
  • ріст цін на паливно-мастильні матеріали - 12% (порівняно з 05.05.2020р).

«Неприйняття рішення з новими економічно обґрунтованими тарифами на водопостачання і водовідведення, які пройшли погодження бюджетної комісії та обраховані спільно з фінансовим управлінням Тальнівської міської ради, призведе до того, що з бюджету громади доведеться покривати різницю в тарифах, від чого, звичайно, постраждають інші напрямки її життєзабезпечення: соціальний захист (у тому числі підтримка первинної, вторинної галузі медицини, захист громадян за програмою «Турбота» тощо), житлово-комунальне господарство (у тому числі ремонти доріг) тощо» - відзначив міський голова Василь Сідько.

Тому обговорюючи доцільність погодження нових тарифів і враховуючи наслідки непогодження запропонованого тарифу, членами виконавчого комітету було прийняте рішення про втановлення тарифів КП «Водоканал», відповідно до якого плата за централізоване водопостачання з з 01.01.2022р. складатиме 28,95 грн. за 1 м3  з ПДВ, а плата за централізоване водовідведення – 46,44  грн. за 1 м3  з ПДВ.

Серед прийнятих рішень виконавчого комітету також - затвердження плану роботи виконкому на 2022 рік; погодження штатного розпису та організаційної структури і загальної чисельності працівників комунального підприємства «Тальне-Сервіс» Тальнівської міської ради; виділення коштів на придбання новорічних подарунків дітям учасників бойових дій Тальнівської міської територіальної громади; нагородження Грамотами виконавчого комітету Тальнівської міської ради з нагоди відзначення Дня енергетика тощо.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора