Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Патронат над дитиною – нова форма офіційного працевлаштування

Дата: 28.12.2021 16:51
Кількість переглядів: 279

 

       З метою належної організації роботи відповідно до постанови КМУ від 20.08.2021 року № 893 щодо деяких питань захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною, днями відбулась робоча зустріч директора Тальніівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Світлани Савченко та провідного фахівця з профорієнтації Вікторії Школьної з представниками служби у справах дітей Тальнівської міської ради та Тальнівського міського територіального центру соціального обслуговування.                                

      На зустрічі обговорювалися питання щодо проведення спільних інформаційних семінарів та виїзних заходів для кращої обізнаності мешканців Тальнівської територіальної громади, зокрема безробітних осіб, щодо послуги патронату над дитиною, роботи патронатного вихователя,  визначення механізму направлення зареєстрованих безробітних для первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі.

        Патронат – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.

        Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дитини; відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні; пройшов курс спеціальної підготовки; відповідає іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

         Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також, патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора