Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Шановні роботодавці!

Дата: 10.01.2022 15:05
Кількість переглядів: 530

Фото без описуНе зайвим буде нагадати, що до 01 лютого юридичні особи з чисельністю штатних працівників від 8-ми осіб мають подати Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню за 2021 рік.

01 лютого 2022 року – останній день подання Інформації.

Відповідно до ч. 2 ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» встановлюється квота:

  • у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян, зазначених у ч. 1 ст. 14 згаданого Закону — для роботодавців із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб;
  • у розмірі не менше однієї особи для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років — для роботодавців із чисельності штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Роботодавці самостійно розраховують квоту відповідно до частини третьої статті 14 Закону з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах і належать до таких, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (крім осіб з інвалідністю).

Якщо роботодавець не виконує зазначену квоту, з нього буде стягнуто штраф за кожну необґрунтовану відмову в працевлаштуванні, у межах відповідної квоти в двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент порушення.

НЕ ЗВОЛІКАЙТЕ, ЗРОБІТЬ ЦЕ ВЧАСНО!

 За більш детальною інформацією звертайтесь до фахівців Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за тел. (04731) 3-04-80.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора