A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відшкодування ЄСВ. Як це працює?

Дата: 03.02.2022 12:23
Кількість переглядів: 138

 

         Сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження взаємовигідних партнерських відносин між службою зайнятості і роботодавцями.  Саме тому, актуальним напрямком в роботі служби зайнятості є стимулювання роботодавців на створення нових робочих місць. Цікавим стимулом для створення роботодавцем нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних за направленням служби зайнятості є компенсація єдиного соціального внеску (далі – ЄСВ).

         Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування регламентується Постановою КМУ №347 від 15.04.2013 зі змінами.

         Якщо роботодавець працевлаштовує на нове робоче місце безробітних громадян із числа соціально незахищених категорій населення або є суб’єктом малого господарювання, який працевлаштовує безробітних на нове робоче місце у пріоритетних видах економічної діяльності, він має право на компенсацію витрат на сплату ЄСВ.

        Якщо служба зайнятості сьогодні компенсує 1430,00 гривень страхового внеску з мінімальної заробітної плати (6500,00 грн.) за кожного працівника, який працевлаштований за направленням центру зайнятості на нове робоче місце, то протягом року роботодавець зможе зекономити чималу суму – 17160,00 грн.

         У 2021 році даною послугою успішно скористалися 11 роботодавців Тальнівської громади за працевлаштування на нові робочі місця 20 осіб з числа безробітних за сприяння Тальнівської районної філії.

         З початку 2022 року вже 4 роботодавці Тальнівщини подали до Тальнівської районної філії заяви на компенсацію втрат ЄСВ за працевлаштування на нові робочі місця 6 осіб з числа безробітних, які перебували на обліку в Тальнівській філії.

        Послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи, оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно оформляти трудові відносини з працівниками, виплачуючи їм легальну заробітну плату, забезпечуючи соціальні гарантії.

Умови надання

•відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

• стосовно роботодавця не порушено справу про банкрутство та він не є банкрутом.

Для отримання компенсації роботодавець протягом двох місяців з дати працевлаштування безробітного подає до центру зайнятості (Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості):

• заяву;

•довідку за встановленою формою (зазначається назва підприємства, вид економічної діяльності, прізвище працевлаштованого безробітного, дата працевлаштування і шляхи створення нового робочого місця).

Термін здійснення компенсації

Компенсація фактичних витрат на сплату єдиного внеску здійснюється протягом року. У разі звільнення працевлаштованої особи за ініціативою роботодавця чи «за згодою сторін» до закінчення дворічного строку роботодавець повертає всю суму до бюджету Фонду або працевлаштовує на це місце іншого безробітного.

        За більш детальною інформацією звертайтесь до Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ за тел. (04731) 3-04-80, або за адресою філії: м. Тальне, вул.. Майданецька 13/1.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора