Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Оголошення про проведення громадського обговорення проєктів рішень сесії Тальнівської міської ради «Про створення Комунального закладу «Тальнівська школа мистецтв» Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області»

Дата: 09.02.2022 12:50
Кількість переглядів: 287

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення громадського обговорення  

проєктів рішень сесії Тальнівської міської ради

«Про створення Комунального закладу «Тальнівська школа мистецтв» Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області»,

«Про ліквідацію Тальнівської дитячої музичної школи Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області (код ЄДРПОУ 24356629)»

 

1. Найменування організатора громадського обговорення –  Тальнівська міська рада.

2. Мета: врахування думки жителів Тальнівської міської територіальної громади щодо створення Комунального закладу «Тальнівська школа мистецтв» Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області та ліквідацію в зв’язку з цим Тальнівської дитячої музичної школи Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області.

3. Проєкти рішень Про створення Комунального закладу «Тальнівська школа мистецтв» Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області та Про ліквідацію Тальнівської дитячої музичної школи Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області (код ЄДРПОУ 24356629) з необхідними матеріалами додаються.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 2 статті 9 та частини 3 статті 22 Закону України «Про культуру», частини першої статті 14 Закону України «Про позашкільну освіту», частини другої статті 66 Закону України «Про освіту», Положення про мистецьку школу, затвердженого наказом Міністерства культури України від 09.08.2018 року № 686:

 Виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються питання:

прийняття рішень про створення, ліквідацію, реорганізацію та перепрофілювання підприємств, установ та організацій комунальної власності відповідної територіальної громади.

Рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію та перепрофілювання закладу позашкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності приймає його засновник (засновники).
            Районні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад
мають право засновувати заклади освіти, реорганізовувати і ліквідовувати їх.

             У разі реорганізації чи ліквідації мистецької школи засновник забезпечує здобувачам початкової мистецької освіти можливість продовжити навчання в іншій мистецькій школі.

Згідно з Конституцією України (ст. 143):

«Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

 

Основною метою проєкту рішення «Про створення Комунального закладу «Тальнівська школа мистецтв» Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області» є створення на території Тальнівської міської територіальної громади Комунального закладу «Тальнівська школа мистецтв» Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області» - закладу початкової мистецької освіти, який організовує освітній процес за художньо-естетичним та мистецьким напрямами позашкільної освіти. Створення мистецької школи дасть змогу поглибити і розширити можливості здобувачів освіти займатися всіма видами мистецтв, оскільки разом з музичним напрямком освітньої діяльності, в мистецькій школі, крім гри на музичних інструментах, планується впровадити нові види навчання – основи ритміки та хореографії, образотворче, декоративно-прикладне мистецтво, комп’ютерна графіка та дизайн,  кіно-, телемистецтво/мультимедіа та ін.             

В зв’язку з вищевикладеним, проєктом рішення Тальнівської міської ради «Про ліквідацію Тальнівської дитячої музичної школи Тальнівської міської ради Звенигородського району Черкаської області (код ЄДРПОУ 24356629)» пропонується ліквідувати Тальнівську дитячу музичну школу, яка на даний час здійснює навчання лише за музичним напрямком освітньої діяльності. При проведенні ліквідації Тальнівської дитячої музичної школи буде дотримано права всіх учнів Тальнівської дитячої музичної школи на продовження навчання на відповідному рівні та за відповідною спеціальністю в новоствореній школі мистецтв, а також забезпечено додаткові умови та напрямки навчання (за рахунок розширення напрямів мистецької освіти).

 

До участі в обговоренні запрошуються мешканці Тальнівської міської територіальної громади.

Публічне громадське обговорення проєктів рішення відбудеться 18 лютого 2022 року о 16:00 год. за адресою: м. Тальне, вул. Гагаріна, 8 (приміщення корпусу №2 КЗ «Тальнівський будинок культури).

Захід відбудеться з дотриманням карантинних обмежень, спричинених поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 

Письмові пропозиції та зауваження до проєктів рішення (із зазначенням особи та контактної інформації заявника) приймаються в термін з 09 лютого 2022  по 21 лютого 2022 року за адресою: 20401, Черкаська обл., Звенигородський р-н., м. Тальне, вул. Соборна, 28 (відділ культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради) та на електронну адресу: kulturatalne_mr@ukr.net.

 

 6. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: 20401, Черкаська обл., Звенигородський р-н., м. Тальне, вул. Соборна, 28 (відділ культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради), електронна адреса: kulturatalne_mr@ukr.net.

.

7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення –  Старовойтова Любов Вікторівна – начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради, тел. 30976.

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Тальнівської міської ради.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора