Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Вони могли розвивати та розбудовувати Україну та свою малу батьківщину, та не судилось...

Дата: 26.11.2022 11:35
Кількість переглядів: 234

Щороку в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам’ять загиблих від Голодомору, запалюючи свічки біля пам’ятників, меморіалів, у власних оселях на знак пам’яті невинно убієнних людей, за організації керівництва ВКП(б) та уряду СРСР замордованих у 1932–1933-х, 1921–1923 та 1946–1947 роках голодною смертю.

Україна внаслідок геноциду втратила мільйони людських життів. Голодна смерть у ті часи забрала тисячі жителів Тальнівщини.

Керівництво громади, керівники комунальних підприємств та структурних підрозділів Тальнівської міської ради біля пам’ятника тальнівчанам – жертвам голодомору та репресій вшанували пам’ять земляків, життя яких обірвалось на півдорозі... Вони могли розвивати та розбудовувати свою малу батьківщину, народжувати та виховувати дітей, тішитись онуками, бути гідним продовженням українського роду. Та не судилось…

Забути минуле, як кажуть, - означає примиритися з його поверненням.

Тому пам’ять про голодомор для українського суспільства - це не тільки питання співчуття, жалю і смутку за жертвами комунізму, але і справа принципу, розуміння справедливості та критерій людяності.

Сьогодні ми продовжуємо боротьбу проти геноциду українського народу, адже зараз Росія намагається знищити українську націю. Знищити нашу ідентичність, культуру, мову…Та ми не віддамо свого, не поступимося і не здамося.

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Фото без опису

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора