A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Служба зайнятості фінансово підтримує роботодавців, які працевлаштовують безробітних

Дата: 05.04.2023 09:37
Кількість переглядів: 53

Фото без описуСьогодні, в умовах воєнного стану, служба зайнятості пропонує бізнесу та роботодавцям фінансову підтримку у вигляді активних програм. Серед новацій - три нові компенсаційні виплати, спрямовані на працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці.

Нагадуємо, що з 29.01.2023 року впроваджено нові механізми економічного стимулювання роботодавців щодо працевлаштування безробітних, зокрема це:

1) компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних, з числа:

-  одиноких батьків, в тому числі батьків дітей з інвалідністю;

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

- особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;

- особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;

- особи, щодо яких згідно із Законом України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей» встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення;

          Загальна тривалість виплати компенсації становитиме 12 місяців впродовж двох років.

           2) 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати – за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості строком не менше ніж на один рік безробітних, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць, з числа:

- осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років;

- осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку;

- учасників бойових дій.

           Загальна тривалість виплати компенсації становитиме 6 місяців впродовж наступного року.

          3) 50% мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць, за умови якщо роботодавець за направленням центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного з числа осіб:

- віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12

місяців;

- віком до 35 років – на перше робоче місце;

- звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

        Загальна тривалість виплати компенсації становить не більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості особи протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

Крім того, продовжують діяти такі послуги, як надання компенсацій на оплату праці працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб, а ще – допомога по частковому безробіттю.

Також роботодавці мають змогу отримати мікрогрант на розвиток свого бізнесу за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Ще служба зайнятості пропонує їм перепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, котрі належать до певних категорій (зокрема віком старше 45 років,осіб з інвалідністю, осіб звільнених з військової служби, а також після участі у проведенні АТО, внутрішньо переміщених осіб) шляхом отримання ваучера. Гнучкі форми підготовки дозволяють навчатися без відриву від роботи.

        Тримати економічний фронт допомагає й програма з організації суспільно корисних робіт.

      «Всі ці програми фінансової підтримки роботодавців спрямовані на створення нових і збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення ефективної зайнятості населення», - зазначила начальник Тальнівського управління Світлана Савченко.

         Отримати додаткову інформацію про активні програми зайнятості можна, звернувшись до Тальнівського управління Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ за адресою: м. Тальне, вул.. Майданецька, 13/1 та за тел.. 3-04-80, 3-04-82


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора