A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

УРЯД ЗАТВЕРДИВ ПОРЯДОК НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЙ РОБОТОДАВЦЯМ ЗА СТВОРЕННЯ НОВИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ І ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЗАРЕЄСТРОВАНИХ БЕЗРОБІТНИХ

Дата: 03.05.2023 17:05
Кількість переглядів: 104

    Фото без описуУряд затвердив порядки надання компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за створення нових робочих місць та за прийом на роботу офіційно зареєстрованих безробітних. Відповідну Постанову було затверджено на засіданні Кабінету Міністрів України 18 квітня 2023 року та набрала чинності з 21 квітня 2023 року.

     Новий механізм запроваджує економічні стимули за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, а також сприятиме створенню нових робочих місць.

     Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року №338 передбачено виплату:

  • суб’єктам малого підприємництва компенсації у розмірі фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштованого на нове робоче місце зареєстрованого безробітного, який був направлений центром зайнятості.

Компенсація виплачуватиметься за умови, що строк працевлаштування становитиме не менше ніж на 2 роки, і виплачуватиметься кожний другий місяць впродовж цього періоду.

Для отримання компенсації роботодавець протягом 2 місяців з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного подає до центру зайнятості заяву за формою згідно з додатком до Порядку № 338 (п.10 Порядку).

  • компенсації у розмірі 50% фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштовану особу на нове робоче місце.

Компенсація виплачуватиметься роботодавцям, які протягом року виплачують працівникам заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних зарплат.

За умови збереження такого рівня заробітної плати виплата компенсації здійснюватиметься за кожну працевлаштовану особу впродовж наступних 12 місяців за рахунок коштів державного бюджету, передбачених в бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Для отримання компенсації роботодавець не пізніше 45 календарних днів з дати закінчення 12-місячного періоду з дня укладення трудового договору з особою, працевлаштованою на нове робоче місце, подає до центру зайнятості заяву за формою згідно з додатком 1 до Порядку № 338 (п.12 Порядку).

Цей механізм запрацює з 1 січня 2024 року.

Довідково: нові Порядки розроблені з метою реалізації частин другої та третьої статті 27 Закону України “Про зайнятість населення” та доступні для ознайомлення за посиланням: https://bit.ly/3mJuLOj

         Отримати додаткову інформацію про активні програми зайнятості можна, звернувшись до Тальнівського управління Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ за адресою: м. Тальне, вул.. Майданецька, 13/1 та за тел.. 3-04-80, 3-04-82

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора