A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Терміновий заборонний та обмежувальний припис щодо кривдника

Дата: 06.06.2023 15:55
Кількість переглядів: 40

Фото без описуЗахистити себе від кривдника, навіть коли це людина, з якою ви разом проживаєте, можливо юридичним шляхом. Є декілька засобів захисту, серед яких є обмежувальний та терміновий заборонний приписи.

Терміновий заборонний припис видається поліцією строком до 10 діб, а обмежувальний - за рішенням суду  на термін від 1 до 6 місяців та може бути продовжений. За наявності термінового припису поліція може виселити кривдника з помешкання, де ви перебуваєте, навіть якщо це його/її власність.

Обмежувальний припис забороняє кривднику перебувати з вами в місці спільного проживання та наближатися до вас на визначену відстань, а також обмежує спілкування кривдника з постраждалою дитиною. Якщо кривдник порушує припис, йому загрожує кримінальна відповідальність.

Допоки діє терміновий заборонний припис, виданий поліцією, ви можете звернутись до системи безоплатної правової допомоги за консультацією. Ми допоможемо вам скласти заяву до суду для отримання обмежувального припису.

Якщо ви потребуєте допомоги, до найближчого бюро (лінк на адреси) чи за номером 0 800 213 103. В разі загрози життю викличте поліцію за номером 102 та попросіть видати терміновий обмежувальний припис.

—------

Захистити себе від кривдника, навіть коли це людина, з якою ви разом проживаєте, можливо у правовий спосіб.

Існують такі заходи впливу на кривдників як терміновий заборонний та обмежувальний приписи.

Обидва ці приписи мають одну мету — захистити постраждалу людину від продовження домашнього насильства і дають час ухвалити рішення, як їй діяти далі.

Якщо кривдник порушить ці приписи, йому загрожує відповідальність, у тому числі кримінальна.

Якщо ви потребуєте консультації юриста, роз’яснень ваших прав та як їх відновити у разі порушення, звертайтеся до системи безоплатної правової допомоги:

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора