Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Тальнівська багатопрофільна лікарня увійшла до спроможної мережі Черкаського госпітального округу

Дата: 21.06.2023 17:16
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

19 червня Міністерством охорони здоров’я України погоджено включення комунального некомерційного підприємства «Тальнівська багатопрофільна лікарня» Тальнівської міської ради до спроможної мережі Черкаського госпітального округу як лікарні загального лікування.

 

      - Затвердження статусу лікарні загального лікування надає можливість  нашому закладу забезпечувати базові напрями лікування та отримувати фінансування із державного бюджету, у тому числі на придбання необхідного медичного обладнання, - відзначає директор закладу Олег Солодько. – Це дуже вагомий і потрібний етап у наданні медичних послуг населенню громади. Для отримання даного статусу пророблена дуже велика спільна робота колективу та керівництва лікарні за активної підтримки та сприяння міського голови Василя Сідька, депутатів Тальнівської міської ради та Черкаської обласної ради. Спільними зусиллями нам вдалося виконати усі вимоги та забезпечити відповідність медичного закладу високим критеріям.

Як відомо, з 1 січня 2024 року в Україні буде реалізовуватися наступний етап медичної реформи – мережі закладів охорони здоров’я об’єднають у госпітальні округи, які своєю чергою будуть поділені на кластери. Згідно з нововведеннями, кожен заклад охорони здоров’я матиме визначені функції. Базові послуги надаватимуть у загальних лікарнях, якомога ближче до пацієнта, а високоспеціалізовані чи вузькопрофільні – у кластерних і надкластерних. Функціонування спроможної мережі закладів охорони здоровʼя забезпечить охоплення населення ефективним і доступним медичним обслуговуванням. Саме до спроможної мережі лікарень першочергово будуть спрямовані ресурси, які дозволять відновити систему та забезпечити її розвиток.

Тож включення Тальнівської багатопрофільної лікарні до спроможної мережі області (госпітального округу) є важливим кроком у забезпеченні якісним та доступним медичним обслуговуванням населення Тальнівської громади.

Працюємо разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора