Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

З метою наповнення місцевого бюджету та соціального захисту працівників

Дата: 26.06.2023 16:27
Кількість переглядів: 262

Фото без описуПро дотримання трудового законодавства, про збільшення на підприємствах чисельності працівників та підняття фонду оплати праці.

Ці та інші питання постали до розгляду та були опрацьовані комісією з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, забезпечення повноти і сплати податків.

Засідання відбулося під головуванням міського голови Василя Сідька за участю представників державних органів та служб, які діють на території громади (пенсійний фонд, податкова служба, центр зайнятості тощо).

При обговоренні питання щодо збільшення чисельності працюючих та підняття фонду оплати праці у 2023 році по окремих сільгосппідприємствах, міський голова відзначив, що ГУ ДПС у Черкаській області (податкова служба) розпочато комплекс заходів «Урожай – 2023», визначено перелік діючих на території громади таких підприємств, по яких встановлено ризик мінімізації чисельності працюючих та фонду оплати праці у 2023 році. Тому вживаються необхідні заходи, зокрема проводиться розяснююча робота із керівниками підприємств для попередження негативних наслідків та вирішення даного питання.

Питання про оформлення найманих працівників ФОПами було винесено на розгляд за результатами попередньо проведених перевірок відповідними службами. Фізичні особи підприємці, у яких були зафіксовані порушення з даного приводу, були запрошені на засідання комісії.

Запрошеним були надані фахові роз’яснення щодо усунення виявлених порушень та понесення адміністративної відповідальності (сплати штрафних санкцій) у разі їх ігнорування.

Василь Петрович наголосив, що тільки офіційне оформлення трудових відносин забезпечує працівнику підтвердження страхового стажу, державні гарантії та соціальний захист. Через тіньову зайнятість бюджети недоотримують значну частину податкових надходжень, що підриває систему соціального страхування та шкодить самим працівникам.

Робота комісії, спрямована на забезпечення належного нагляду щодо дотримання трудового законодавства суб’єктами господарювання, які проводять діяльність на території громади, та проведення роз’яснюючої роботи щодо можливості сплати податків за їх фактичним місцем розташування з метою наповнення місцевого бюджету, продовжується та перебуває на контролі у Тальнівській міській раді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора