A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Що робити у разі теракту на Запорізькій АЕС

Дата: 27.06.2023 11:51
Кількість переглядів: 190

Фото без описуЦентр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки інформує

☢️ Що робити у разі теракту на Запорізькій АЕС

За інформацією ГУР, росіяни розмістили (https://t.me/spravdi/30745) начинену вибухівкою техніку біля чотирьох енергоблоків ЗАЕС.

Це означає, що окупанти можуть спровокувати чергову катастрофу та спричинити викид радіації в повітря. Що ж робити, якщо росіяни все-таки доведуть задумане до кінця?

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спільно з Державним науково-технічним центром з ядерної та радіаційної безпеки розробили рекомендації на основі інформації з відкритих джерел: ДСНС, Міністерства освіти і науки (https://mon.gov.ua/.../bezpeka-pid-chas-navchannya...) та патрульної поліції (https://t.me/patrolpolice_ua/2160).

▶️ Якщо у вашій місцевості сталася аварія на АЕС, залишайтеся в приміщенні або негайно зайдіть у нього, якщо ви на вулиці. Найкраще – в укриття або підвал.

▶️ Надягніть респіратор або ватно-марлеву пов’язку, або хоча би прикрийте ніс і рот рушником, хусткою або шарфом.

▶️ Закрийте та заблокуйте всі вікна, двері та вентиляційні отвори в приміщенні та не підходьте до них без нагальної потреби; вимкніть кондиціонер та обігрівачі.

▶️ Стежте за подальшими повідомленнями від ДСНС, армії, поліції чи місцевих органів управління.

🔗 Більше рекомендацій і детальних порад – читайте за посиланням (https://dovidka.info/yak-diyaty-v-razi-zastosuvannya.../...).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора