A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Чи можна за кордоном підтвердити страховий стаж, набутий в Україні?

Дата: 17.07.2023 14:11
Кількість переглядів: 131

Фото без описуЧи можна за кордоном підтвердити страховий стаж, набутий в Україні?

 

Період роботи українців у інших державах зараховується до страхового стажу для визначення розміру допомоги по безробіттю відповідно до чинних міжнародних договорів, які передбачають взаємне визнання страхового стажу.

Що це за документи?

ПОЛЬЩА: Угода між Україною та Республікою Польща про соціальне забезпеченняАдміністративний договір щодо застосування Угоди між Україною та Республікою Польща про соціальне забезпечення від 18.05.2012.

Для підтвердження наявності страхового стажу, набутого на території України, необхідного для встановлення права на допомогу по безробіттю в Польщі, заявник подає компетентній установі договірної сторони, до якої він звертається за допомогою по безробіттю, довідку на узгодженому формулярі (формуляр UA/PL «Довідка про періоди, розглянуті з метою призначання та виплати допомоги по безробіттю»), що підтверджує страховий стаж людини, набутий на території іншої договірної сторони.

У формулярі підтверджуються також періоди отримання допомоги по безробіттю згідно із законодавством іншої договірної сторони.

Для отримання вищезазначеного формуляра UA/PL, заявник подає до Державного центру зайнятості запит щодо отримання такої довідки та додає до нього копії документів (зокрема – паспорта, реєстраційного номера облікової картки платника податків в Україні, трудової книжки тощо), що підтверджують наступні дані: прізвище та ім’я (у разі зміни зазначити також попереднє прізвище чи ім’я), дату та місце народження, громадянство, реєстраційний номер облікової картки платника податків, дані про періоди зайнятості до 2011 року (копія трудової книжки).

БОЛГАРІЯ: Угода між Міністерством праці та соціальної політики України та Національним інститутом страхування Республіки БолгаріяДоговір між Україною та Республікою Болгарія про соціальне забезпечення від 04.09.2001.

Тут також, за запитом компетентної сторони Республіки Болгарії відповідно до міжнародних договорів Державним центром зайнятості надається Довідка про страховий (трудовий) стаж людини в Україні (УКР/БГ 3).

У даній довідці зазначається період страхового стажу, види трудової діяльності, які зараховуються/прирівнюються до страхового стажу тощо. Інформація, що потрібна для її заповнення: ПІБ особи, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків в Україні, дані про періоди зайнятості до 2011 року (копія трудової книжки).

ЕСТОНІЯ ТА ЛАТВІЯ: Угода між Україною та Естонською Республікою у сфері соціального забезпечення від 05.10.2010Договір про застосування Угоди між Україною та Естонською Республікою у сфері соціального забезпечення від 05.10.2010Угода між Урядом України та Урядом Латвійської Республіки про трудову діяльність та соціальний захист осіб, які постійно проживають в Україні та Латвії і працюють на територіях обох держав, від 21.11.1995Договір між Україною і Латвійською Республікою про співробітництво в галузі соціального забезпечення від 26.02.1998

За запитами Естонії та Латвії інформація, відповідно до міжнародних договорів у цій сфері, надається шляхом відповідей на запити договірних сторін. Відповіді мають містити інформацію щодо ПІБ особи, реєстраційного номера облікової картки платника податків в Україні, періодів зайнятості до 2011 року (копія трудової книжки).

Звертаємо увагу, що відомості про періоди страхування в Україні, починаючи з 2011 року, надаються Державним центром зайнятості згідно з даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

         

 

        За додатковою консультацією та роз’ясненнями звертайтеся до фахівців Тальнівського управління Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ за адресою: м.Тальне, вул.. Майданецька, 13/1 або за тел.. (093) 481-88-51


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора