A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

У РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМИ «ПОВЕРНИСЬ НА 100 %»

Дата: 10.08.2023 15:45
Кількість переглядів: 273

Фото без описуЗакликаємо всіх, хто має близьких та знайомих, які залишились жити на тимчасово окупованих територіях, донести цю інформацію до них під час особистого спілкування!

 

Під час збройної агресії проти України російська федерація та підконтрольні їй збройні угруповання «самопроголошених республік» так званих «Л/ДНР» на тимчасово окупованих територіях проводять примусовий призов до лав збройних сил. Для цього використовують широкий спектр інструментів: від роздачі російської паспортів та пропаганди до погроз та прямого примусу, що є прямим порушенням міжнародного гуманітарного права, зафіксованим Управлінням Верховного комісара з прав людини ООН. 

А для того, щоб ці примусово мобілізовані не вчиняли бунтів та не переходили на сторону України, здавшись в полон ЗСУ, окупаційна влада свідомо залякує їх, створюючи враження набито вибору в них більше немає, оскільки у випадку переходу на сторону України навіть шляхом добровільної здачі в полон, їх очікує позбавлення волі на тривалий строк. 

Використовуючи засоби пропаганди, обмеживши доступ до об’єктивної інформації з України, російська федерація створює у цивільного населення, яке проживає на окупованих нею територіях, уяву того, що тепер у них є тільки один вихід – бути частиною так званого «руського світу», адже в іншому, цивілізованому світі, до якого належить Україна, їх вже не чекають, бо вважають злочинцями. Внаслідок цього багато з тих чоловіків, які не змогли уникнути примусової мобілізації та опинились в рядах окупаційної армії, не можуть наважитись добровільно здатись в Український полон, а тому в решті решт приречені на загибель чи тяжке каліцтво, адже росіяни не дадуть їм змогу залишити цю службу. Складається враження, що у них немає виходу! 

Однак, насправді це не так. Громадяни України, яких примусово мобілізували на службу до збройних сил ворога мають можливість залишити таку службу, здатись в полон Збройним силам України та отримати статус потерпілого від примусової мобілізації, довівши обставини примусовості мобілізації.

У рамках реалізації програми «ПОВЕРНИСЬ НА 100%»,  яка ставить собі за мету протидію російській федерації у залучені до лав своїх збройних сил громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях України, було отримане відповідне роз’яснення Офісу Генерального прокурора щодо можливих дій мобілізованих до лав збройних сил країни-агресора громадян України з метою доведення обставин їх примусової мобілізації (додається_ завантажити).

Донесення цієї інформації до осіб, що мешкають на тимчасово окупованих територіях, буде сприяти тому, щоб примусово мобілізовані не чинили збройного опору, а при першій же нагоді здавались в полон Збройним силам України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора