A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Як працює програма з надання грантів для ветеранів та їх подружжя

Дата: 11.09.2023 14:50
Кількість переглядів: 51

Фото без описуЯк працює програма з надання грантів для ветеранів та їх подружжя

 

За умовами програми учасники бойових дій можуть отримати гранти від 250 тис грн до 1 млн грн на старт або розвиток власного бізнесу. 

Надання грантів передбачено у розмірі:

  • 250 тис грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис грн: для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць; 
  • 1 млн грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП понад 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, щонайменше 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

      Гранти на 500 тис грн та 1 млн грн надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем за співвідношенням:  30% коштів вкладає отримувач гранту, 70% коштів додає держава у вигляді гранту.

     Грантові кошти можна використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів для бізнесу, а також закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

     Аби отримати грант, ветеран або друга людина в подружжі ветерана повинні подати заявку через портал Дія разом з бізнес-планом свого проєкту. Після перевірки Ощадбанком кредитної історії заявника та його документів, він має пройти співбесіду з фахівцями служби зайнятості. За результатами співбесіди ухвалюється рішення про надання гранту.

      На сайті https://dcz.gov.ua можна познайомитись з окремими учасниками даної програми та прочитати їх історії створення власного бізнесу після отримання гранту.

 За детальною інформацією про мікрогранти просимо звертатися до Тальнівського центру зайнятості за тел..(093)481-88-51


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора