A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

17 вересня відзначається День усиновлення

Дата: 15.09.2023 12:03
Кількість переглядів: 98

Фото без описуВраховуючи важливість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини у сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення Указом Президента України від 28.07.2023  № 455/2023 в нашій державі 17 вересня відзначається День усиновлення.

Святий обов’язок дорослих – зробити все можливе, щоб кожна  дитина зростала в сім’ї, любові і достатку.

Якщо дитина залишилася сиротою, або неможливо залишити її з батьками, є змога виховувати її у сімейному оточенні, завдяки усиновленню, встановленню опіки, піклування чи влаштуванню у прийомні сім’ї або дитячі будинки сімейного типу.

Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внаслідок усиновлення дитина втрачає статус дитини-сироти і стає сином чи донькою.

З кожним роком в Україні зростає кількість сімей, які бажають взяти обділену батьківською ласкою дитину - суспільство стає гуманнішим до болю чужих людей. 

Ми вітаємо усиновлювачів, які вчора, а може рік чи два, чи багато-багато років тому всиновили дитину. Це завжди свято люблячої та міцної сім’ї, життєвої мудрості і щирості, розуміння, великої душі та великого терпіння.

У Тальнівській громаді проживає 8 родин, в яких виховується  10 усиновлених дітей віком до 18 років. Вони роблять по-християнськи благородну, неоціненно важливу справу.

Із 79 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які за походженням з нашої громади, 60 - виховується в сім’ях опікунів, піклувальників, 19 дітей знайшли сімейний затишок в дитячих будинках сімейного типу та у прийомних сім’ях.

Створення в громаді прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу закладає підвалини нової форми державної опіки і повертає в родинне коло не одну дитину.

На сьогоднішній день в громаді створено 2 прийомних сім’ї  в яких виховується 2 прийомних дітей та 2 дитячих будинків сімейного типу, в яких проживає і виховується 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Сподіваємося, що з кожним роком буде збільшуватися кількість родин в громаді, що дадуть прихисток дітям, які не мають рідної сім’ї.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наше спільне завдання, обов’язок суспільства, держави.

У день, коли на світ з’являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові незвичні ролі - мама, тато… Вони відчувають себе іншими людьми - відповідальнішими, дорослішими, досвідченішими.

Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішечки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть, зневірився у тому, що на світі є добрі та люблячі дорослі, батьки, які прийшли до батьківства шляхом усиновлення.

Дорогі батьки! Сироти мріють про щасливу сім’ю, сподіваються, що хтось їх полюбить по-справжньому і назве своїм сином чи донькою.

Нехай прийняте вами рішення про усиновлення дитини стане одним із найкращих рішень у вашому житті. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного, довголіття власної родини.

Щиро вітаємо усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників! Прийміть найщиріші слова поваги і вдячності з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Хай повниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти. Хай щедрість та милосердя ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем! Зичимо всім здоров’я, добра, родинного благополуччя та мирного неба!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора