Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ЛИТВИН Сергій Іванович

Дата: 22.09.2023 14:25
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

ЛИТВИН 

Сергій Іванович 

Дата, місце народження: 4 січня 1975 року, с. Романівка Тальнівського району Черкаської області

Посада: стрілець-санітар 3-го мотопіхотного відділення 2-го мотопіхотного взводу 1-ї мотопіхотної роти

Дата, місце загибелі: 6 лютого 2023 року  поблизу населеного пункту Мемрик Покровського району Донецької області

Місце поховання: с. Романівка

 

ЛИТВИН Сергій Іванович

народився у селі Романівка 4 січня 1975 року в родині Івана Олексійовича і Лідії Федорівни Литвинів. Ходив у сільську школу, а коли 1992 року здобув середню освіту, продовжив навчання в Буцькому ПТУ, здобувши спеціальність водія.

18-тирічним юнаком був призваний на строкову службу, після закінчення якої повернувся в село, працював на Іваньківському спиртзаводі слюсарем із ремонту, електриком. Згодом чоловіка перевели на підприємство із виробництва біологічних засобів захисту та живлення рослин для сільського господарства. Там працював майстром із наладки та обслуговування обладнання.

2011 року підприємство «переїхало» у м. Ладижин Вінницької області. Тож Сергій Іванович оселився на Вінничині. З лютого 2017 року разом з дружиною Ніною Іванівною проживав в Оляниці. Разом виростили і виховали двох синів – Сергія і Андрія, одружили, дочекалися чотирьох онуків: Софію, Кіру, Машу і Сашу, яких дідусь любив понад усе.

2 березня Сергія Литвина мобілізували Гайсинським райвійськкоматом до Збройних Сил України. Служив у 59-й бригаді стрільцем-санітаром. Звільняв Миколаївщину, Херсонщину, Донбас…

Сергій Литвин загинув 6 лютого 2023 року під час ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Мемрик Покровського району Донецької області.

У Сергія Івановича залишилися сестра Ірина Іванівна, дружина Ніна Іванівна, сини Сергій та Андрій і четверо онуків: Софія, Кіра, Маша і Саша.

8 лютого в Оляниці прощалися родичі, друзі, односельці, вдячні за його солдатську звитягу жителі Тростянецької громади. Односельці та всі, хто прибув віддати останню шану захиснику України, провели його з домівки до Оляницького храму Православної церкви України, де його душу відспівали священики. Того ж дня прощання із захисником Сергієм Литвином відбулося й у місті Тальному, біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та захисникам України.

Поховали Героя 8 лютого 2023 року в рідному селі Романівка, біля батьків Івана Олексійовича і Лідії Федорівни Литвинів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора