Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ЗЕМЗУЛЯ Віктор Федорович

Дата: 22.09.2023 14:33
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

ЗЕМЗУЛЯ

Віктор Федорович

Дата, місце народження: 1 липня 1965 року, с. Лісове Тальнівського району Черкаської області

Звання: старший солдат

Посада: навідник-оператор механізованого батальйону

Дата, місце загибелі: 16 березня 2023 року поблизу села Макіївка Сватівського району Луганської області

Місце поховання: с. Лісове

 

ЗЕМЗУЛЯ Віктор Федорович

народився 1 липня 1965 року у с. Лісове.

Залишившись неповнолітнім сиротою, самостійно здобув освіту агронома, працював у місцевому колгоспі , одружився, виростив двох рідних синів і трьом донькам замінив рідного батька.
           З 9.07.2015 р. по 24.10.2016 р. приймав участь в бойових діях в АТО на території Донецької Луганської областей. Був нагороджений медаллю "ВЕТЕРАН ВІЙНИ, УЧАСНИК БОЙОВИХ ДІЙ" та нагрудним знаком "ГВАРДІЯ ЗСУ".
         19.07.2022 р. був мобілізований і зарахований до складу 66 бригади в/ч А7014 як механік-водій 2 протитанкового артилерійського взводу 1 протитанкової артилерійської батареї протитанкового дивізіону, бригадної артилерійської групи. З 14.01.2023 року був переведений на посаду навідника-оператора 2 механізованого відділення 1 механізованого взводу 7 механізованої групи 3 механізованого батальйону. Брав участь у визволенні окупованих територій, та безпосередньо: м. Лиман, м. Мар'їнка Донецької обл., с. Макіївка Луганської обл. де під час штурмових дій з боку противника загинув від ворожої кулі
16 березня 2023 року.

У Віктора Федоровича залишилися дружина Людмила Василівна, сини Сергій та Олексій, доньки Любов, Олена, Анастасія, онуки Богданчик та Анюта.

Поховали воїна 24 березня 2023 року в селі Лісове.

За проявлену особисту мужність та героїзм, стійкість та рішучість дій в умовах, пов’язаних з ризиком для життя під час заходів із забезпечення національної безпеки і оборони старшого солдата ЗЕМЗУЛЮ Віктора Федоровича посмертно нагороджено відзнакою Нагрудний знак «66 окрема механізована бригада сухопутних військ».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора