Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

НАКОП'ЮК Олексій Віталійович

Дата: 22.09.2023 15:30
Кількість переглядів: 272

НАКОП'ЮКФото без опису

Олексій Віталійович

Дата, місце народження: 1 жовтня 1985 року, м. Тальне

Звання: лейтенант

Посада: командир механізованого взводу механізованого батальйону

Дата, місце загибелі: 26 серпня 2022 року, місто Мар’їнка Донецької області

 Місце поховання: м. Тальне

НАКОП'ЮК Олексій Віталійович

народився 1 жовтня 1985 року у місті Тальному, у шанованій поважній сім’ї. Тут він зростав, вбирав у себе красу рідного краю, вчився любити і поважати людей.

Олексій мав щирий характер, був завзятим, дотепним, умів підтримати і допомогти. Він мав багато друзів, відзначався доброзичливістю, щирістю, відкритістю. Був наполегливим, старанним та відповідальним.

Таким його пам’ятають у Тальнівській школі І-ІІ ст., яку закінчив з відзнакою, та в економіко-математичному ліцеї, який закінчив у 2003 році із золотою медаллю.

Олексій мріяв, як і батько, з якого завжди брав приклад, пов’язати своє життя із транспортом. Тож відразу він вступив до Національного транспортного університету, який закінчив з відзнакою у 2008 році та здобув спеціальність «Інженер-механік» (автомобілі та автомобільне господарство), а також, закінчивши військову кафедру цього університету, отримав звання молодшого лейтенанта запасу.

З 2008 року Олексій пішов працювати провідним спеціалістом керівництва територіального управління в Одеській області Головної державної інспекції на автомобільному транспорті Міністерства транспорту та зв’язку України.

Далі була робота на різних посадах Фінансового управління Головавтотрансінспекції.

З 2012 року він - заступник головного бухгалтера Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті, потім - фінансовий аналітик, радник Директора з продажів у комерційній організації.

Певний період Олексій займався підприємництвом, згодом працював заступником директора в компанії «Задля руху».

З лютого 2020 року чоловік працював в компанії ТОВ «Арітейл».

І на державній службі, і в приватних організаціях Олексій Віталійович зарекомендував себе відповідальним, високопрофесійним фахівцем, який прагнув до зростання та самовдосконалення, завжди був активним у громадській діяльності.

За сумлінну працю був неодноразово нагороджений різними відзнаками: нагрудним знаком «За бездоганну службу» та «Почесний працівник Головавтотрансінспекції», подякою Міністра інфраструктури України та іншими.

Олексій не вмів відступати перед труднощами, він звик досягати всього сам. А натхнення чоловік черпав у своїй дружній великій родині, якою пишався, про яку дбав і любив усім серцем: батьки, брати, племінники. Ясним сонечком осявала таткове серце донька Вікторія.

Скільки ще було попереду планів, скільки ще мало бути сімейних зустрічей і родинних подій. Понад усе хотілося чоловікові бачити, як стає щасливою і дорослішає його донька. Та все це перекреслила проклята кацапська орда.

Не вагаючись, майже з перших днів повномасштабної війни Олексій Накоп’юк приймає виважене рішення – боронити свою країну, свій дім, свою сім’ю.

19 березня чоловік добровільно пішов на службу, і був призваний до лав Збройних Сил України Дарницьким територіальним центром комплектації у місті Києві. Пройшовши навчання у військовій академії, 18 квітня 2022 року Олексій Накоп’юк був направлений на службу у військову частину.

У серпні 2022 року рідні втратили зв’язок із Олексієм…

Лейтенант, командир механізованого взводу механізованого батальйону Олексій Накопюк  загинув під час виконання бойового завдання із захисту суверенітету, територіальної цілісності своєї Батьківщини біля населеного пункту Мар’їнка Донецької області. Із 26 серпня 2022 року Олексій Віталійович Накоп’юк вважався зниклим безвісти.

Рік болю і невідомості, тривоги, сподівань та очікування. На жаль, дива не сталося.

В Олексія Віталійовича залишилися мама Марія Миколаївна, батько Віталій Іванович, дружина Анастасія, донечка Вікторія, брати Олег та Сергій.

На церемонії прощання слово мала представниця від Народної ради, Спілки громадських організацій. Вона висловила щиру вдячність батькам за виховання сина-героя, справжнього патріота та громадського діяча. Вручила мамі захисника почесну відзнаку «Золоту зірку Герою від народу України».

Пам’ятний почесний знак та штандарт бригади, у якій служив Олексій Накоп’юк, його родині вручив бойовий побратим. Подякував рідним та нашій громаді за славного воїна, гідного офіцера, який віддав життя за Україну.

Поховали Героя в м. Тальне.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора