Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

КУРІНСЬКИЙ Ярослав Сергійович

Дата: 22.09.2023 15:33
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

КУРІНСЬКИЙ

Ярослав Сергійович

Дата, місце народження: 24 вересня 1988 року, с. Носелівка Борзнянського району Чернігівської області

Звання: солдат

Посада: старший стрілець – оператор  3-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу 7-ої механізованої роти третього механізованого батальйону

Дата, місце загибелі: 4 вересня 2023 року, Запорізька область

Місце поховання:  с. Поташ

 

КУРІНСЬКИЙ Ярослав Сергійович

народився 24 вересня 1988 року у мальовничому селі Носелівка, Борзнянського району, Чернігівської області. Тут відвідував садочок та пішов до першого класу місцевої школи. Будучи семикласником, разом з мамою та молодшим братом Богданом, переїхав до Поташу. Тут закінчив 9 класів загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, а у Мошурівській ЗОШ – 10-11 класи.       

Ярослав Сергійович зростав добрим, працьовитим юнаком, обожнював спорт, а ще більше – свою рідну землю. Друзі відгукуються про нього, як про хорошого товариша, щедрого, подільчивого. Односельці з повагою ставилися до Ярослава і завжди раді були зустрічі з ним.

          Закінчивши школу Ярослав поїхав працювати до столиці.

У 2007-2008 роках проходив строкову військову службу у внутрішніх військах МВС в м. Чернігові.

Після закінчення служби одружився. У молодого подружжя народився син Захар.

З 2016 по 2020 рік брав участь у антитерористичній операції на сході України.

 У 2020 році переїхав до міста Харків. Тут вдруге одружився. Працював, кохав свою Анну, піклувався сином, будував плани на майбутнє… Допоки не настав ранок 24 лютого 2022 року. В перший день війни Ярослав з дружиною повернувся до Поташу. Пішов до військкомату і вже 2 березня 2022 року був призваний на військову службу за мобілізацією. Досвідчений військовий був неабиякою підтримкою для побратимів. Вмів розрадити словом та допомогти доречною порадою.  

4 вересня 2023 року старший стрілець – оператор  3-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу 7-ої механізованої роти третього механізованого батальйону, солдат Курінський Ярослав Сергійович загинув внаслідок снайперського обстрілу противника, отримавши поранення не сумісне з життям.

У Ярослава Сергійовича залишилася мама – Людмила Вікторівна, дружина – Анна Іванівна та восьмирічний син Захар.

Поховали Героя в с. Поташ.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора