A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть пройти навчання та змінити кваліфікацію.

Дата: 14.11.2023 11:27
Кількість переглядів: 48

  Кабінет Міністрів України затвердив Порядок реалізації експериментального проєкту зФото без опису організації навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості. Ця програма сприятиме підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці і подальшому працевлаштуванню цієї категорії громадян.

          Згідно із затвердженим порядком, вищеназвані категорії громадян зможуть проходити, як первинну професійну підготовку, так і перепідготовку, або підвищити професійну кваліфікацію. Вони зможуть самостійно обирати професії або програми підвищення кваліфікації з затвердженого переліку. Навчання буде проводитися в центрах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

          Крім цього, порядком передбачено компенсацію витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку та надання місця проживання у період навчання для здобувачів освіти, які навчатимуться не за місцем проживання, а також особам, які супроводжуватимуть особу з інвалідністю внаслідок війни І групи.

         Фінансування професійного навчання та пов’язаних із ним витрат під час реалізації експериментального проєкту здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

 

Для проходження навчання необхідно подати наступні документи:

заяву

-документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи;

- посвідчення учасника бойових дій або посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

- документ про професійну (професійно-технічну) чи фахову передвищу, чи вищу освіту, атестат або дублікати таких документів, або єДокумент про освіту (за наявності);

- документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (ідентифікаційний код);

- особи з інвалідністю внаслідок війни подають, також, копію довідки до акта огляду МСЕК та індивідуальну програму реабілітації.

 

СПОСОБИ ПОДАЧІ

- у паперовій формі - особисто до центру зайнятості;

- в електронній формі - шляхом заповнення онлайн-заяви на сайті ДЦЗ та подання її разом з електронними копіями документів з накладенням електронного підпису.

Порядок реалізації експериментального проєкту з організації навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Перелік ліцензованих професій для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Освітні програми для організації навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

 

         У разі виникнення питань звертайтесь на гарячу лінію Тальнівського управління Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості (093) 481-88-51 або особисто звернутися до Тальнівського управління Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м. Тальне, вул.. Майданецька, 13/1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора