A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ! ПОРЯДОК ДІЙ У РАЗІ УСКЛАДНЕНЯ ПОГОДНІХ УМОВ!

Дата: 28.11.2023 12:52
Кількість переглядів: 52

За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, у найближчі дні на території України очікується погіршенняФото без опису погодних умов. Можливі снігопади, дощі, ожеледиця. У зв'язку з цим рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають громадян ознайомитися з правилами безпечної поведінки під час негоди.

В період сильних снігопадів та хуртовин краще знаходитись вдома і за можливості утриматися від виїзду за межі міста без нагальної потреби, особливо на власних авто.

У разі необхідності поїздки, не вирушайте в дорогу одні. Завжди беріть з собою теплий одяг, певний запас води та їжі, заряджені мобільний телефон та павербанк, засоби для відкидання снігу.

Будьте максимально обережні – дотримуйтесь всіх правил дорожнього руху.

Якщо негода набирає загрозливих масштабів, залишайтеся вдома. Зачиніть вікна, двері та димоходи, не допускайте виникнення протягу у приміщеннях.

Уважно слухайте інформацію по телевізору, радіоприймачу, із мережі Інтернет про прогноз погоди на найближчу добу, рекомендації органів влади та ДСНС про порядок дій.

Підготуйтесь до можливого відключення електромережі. Завчасно подбайте про необхідний запас харчів, води та медикаментів. Мобільний телефон, ліхтарики та павербанки повинні бути зарядженими.

Виходьте з приміщень лише за потреби. При цьому, одяг та взуття повинні бути теплими та зручними. Також попередьте родину або сусідів, куди ви йдете й коли плануєте повернутися.

Власникам приватних домоволодінь, необхідно подбати про вчасне очищення дахів своїх помешкань від снігу.

При пересуванні в межах населеного пункту оминайте краї проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та потрапити на дорогу, автомобіль може виїхати на тротуар.

Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та ожеледиці. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів, і падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести, в кращому разі, до каліцтва, а то і до загибелі.

Нестійкі погодні умови ‒ відлига вдень і заморозки вночі сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях виробничих будівель особливо старих споруд з похилим дахом.

Пересуваючись територією населеного пункту у період танення льоду, слід бути особливо уважним, проходячи повз споруди чи біля високих дерев, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів або брил снігу, оскільки вони можуть впасти і травмувати вас.

По можливості тримайтесь на безпечній відстані від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Ні в якому разі не заходьте за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.

Уникайте різноманітних споруд підвищеного ризику: мостів, естакад, трубопроводів, ліній електромереж, водойм, потенційно небезпечних промислових об'єктів та дерев.

Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає небезпеки травмувань.

Не можна забувати, що сильний вітер може призвести до падіння дерев, архітектурних конструкцій, шиферу з будинків, перекидання телеграфних стовпів. У зв'язку з цим громадянам у вітряну погоду заборонено перебувати у безпосередній близькості до стін будинків, під деревами, рекламними конструкціями тощо.

Відповідальним особам необхідно організувати розчищення та/або посипання тротуарів і інших пішохідних і проїжджих частин підпорядкованих підприємству протиожеледними матеріалами (пісок, протиожеледна суміш та інше).

Зберігайте спокій, попередьте сусідів про небезпеку, надавайте допомогу інвалідам, дітям та людям похилого віку. Слідкуйте за повідомленнями синоптиків та органів влади.

Якщо існує загроза для життя та здоров’я негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером телефону «101».

Пам'ятайте, ваша безпека у ваших руках! Відповідальне ставлення до правил безпечної поведінки та співчуття до становища інших допоможуть мінімізувати наслідки негоди та не допустити трагічних випадків!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора