Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

 У Тальному  провели захід для дітей з числа внутрішньо    переміщених осіб з нагоди новорічних та різдвяних свят.

Дата: 13.12.2023 13:57
Кількість переглядів: 58

    Близько 50 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, що проживають наФото без опису території  Тальнівської громади відвідали захід - «В гостях у Святого Миколая». Його організували та провели з ініціативи громадської організації «Десяте квітня» за підтримки Агенції ООН у справах біженців, за сприяння Тальнівської міської ради, відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Тальнівської міської ради.

 Організатори зробили все, аби подарувати цим діткам частинку душевного тепла та радості. Для дітлахів – це багато конкурсів, аніматорів, розваг, позитивних емоцій і щасливого дитячого сміху.

  • Діти чекають свята, а це означає, що вони відчувають себе в безпеці, і думки їхні вже не про евакуацію. Нехай в серці кожної дитини, кожного дорослого, продовжує жити віра в дива і любов до ближнього. зауважила  начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Тальнівської міської ради Тетяна Гурбич та подякувала представникам громадської організації «Десяте квітня» за чудову ініціативу та солодкі подарунки для дітей.

Одночасно, в фойє комунального закладу «Тальнівський будинок культури» корпус № 2» (колишній кінотеатр «Юність»), де й проходило свято,  для дорослих, які супроводжували діток,  представниками громадської організації «Десяте квітня» було проведено захід за програмою профілактики негативного впливу стресу. Учасники тренінгу отримали рекомендації -як мінімізувати стрес та адаптуватися до нових реалій.

Цікаві психологічні вправи в поєднанні з чаєм, кавою та солодощами, допомагали людям розвантажитися не лише психологічно, а й емоційно. 

Така допомога вкрай важлива особливо для людей, які змушені відбудовувати своє життя заново.

Свято завершилося, а наші гості розійшлися по домівках, щоб поділитися враженнями від  отриманих позитивних емоцій, корисних знань та практичних порад.

 

P.S. ГО «Десяте квітня» – правозахисна організація, що з 2012 року займалась захистом біженців та шукачів притулку. Після початку російської агресії до напрямів додали допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Робота громадської організації поширюється на Одеську, Миколаївську, Кіровоградську, Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську та Харківську області. У 2023-му до переліку додали й Черкащину.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора