Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Вони виконали свій обов’язок з честю і приборкали атом, що вийшов з-під контролю людини

Дата: 14.12.2023 16:36
Кількість переглядів: 48

   14 грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії наФото без опису Чорнобильській АЕС в залі засідань міської ради зібрались 

жителі громади, які про події ядерної катастрофи знають не з розповідей чи книжок – вони все бачили на власні очі, це частина їх життя, обпаленого атомом. Це наші ліквідатори-земляки, які разом з мільйонами людей із різних куточків країни ціною власного життя та здоров’я рятували світ, зупинивши розбурхану стихію некерованої ядерної реакції.

  • Сьогодні в Україні вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця дата – не тільки свічка пам’яті за загиблими товаришами, а й день, що згуртував величезну кількість людей перед лицем страшної біди. 

Глибоко вдячний учасникам ліквідації наслідків атомного лиха, які виявили героїзм у тих екстремальних обставинах, ризикуючи власним здоров’ям та життям, зупинили розповсюдження смертоносної радіації. Пишаємося кожним із них. У скорботі схиляємо голови перед пам’яттю всіх, кого забрав Чорнобиль. Зараз, коли Україна чинить спротив російському вторгненню, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою, подвиг українських ліквідаторів набуває особливої уваги. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи! А пам’ять про ті події, передана з покоління в покоління, вчить нас цінувати мир і спокій на нашій землі,- зазначив міський голова Василь Сідько, виступаючи перед присутніми.

За активну громадську діяльність, постійну допомогу в роботі організації та з нагоди вшанування учасників ліквідації  аварії на Чорнобильській АЕС, Василь Петрович вручив Почесні грамоти виконавчого комітету  Тальнівської міської ради учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - Станіславу Вовку та Валерію Очеретяному.

 

 

Депутат Тальнівської міської ради Микола Гурбич  слова вдячності учасникам ліквідації наслідків аварії за їхній подвиг висловив від імені депутата Черкаської обласної ради Ігоря Новицького та підприємця Володимира Мовчана.

 

Невеличку концертну програму учасникам зібрання подарували працівники КЗ «Тальнівський Будинок культури».  

Євгенія Осіяненко заспівала пісню «Чорнобильська біда». У виконанні Тетяни Вовк прозвучала пісня «Господи, помилуй нас».

Ведучим заходу був Віталій Фурса.

 

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували тих, кого вже немає поруч, кого безжально вирвав з життя чорний атом.

 

По закінченню зустрічі її учасники поклали вінок та квіти до Пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора