Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Здорове тіло — це ключ до щасливого життя. А отримати цей ключ можна, якщо не забувати приділяти час фізичним вправам!

Дата: 28.12.2023 11:29
Кількість переглядів: 34

 Доросла людина повинна щодня бути фізично активною. Рекомендується приділятиФото без опису принаймні 150 хвилин активності середньої інтенсивності або 75 хвилин активності високої інтенсивності на тиждень.

Перш ніж вводити суттєві зміни, проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем щодо виду й інтенсивності фізичної активності, згідно зі станом вашого здоров'я.

Ми підготували три корисні поради, як поступово включити фізичну активність у свій щоденний розклад:

  1. Поставте мету: визначте, чому ви хочете бути більш активними. Можливо, для покращення фізичного здоров'я, збереження здорової ваги, розслаблення чи отримання додаткового заряду енергії.

  2. Буденні справи: додайте просту активність у свій розклад. Якщо не можете знайти час на спорт, постарайтеся ходити пішки на роботу, активно проводити час з дітьми, довше вигулювати собаку, танцювати, поки миєте посуд, займатися йогою, поки дивитеся телевізор. Активність може бути будь-якою. Перегляньте свої звичні справи й обов'язково знайдете їй місце. І повірте, це може бути дуже весело! 

  3. Перерви на роботі: якщо у вас сидяча робота, спробуйте вставати й робити коротку розминку щогодини. Щоб не забувати, можна поставити будильник на телефоні.

Щоб отримувати ще більше корисної інформації про те, як приділяти собі час, переходьте за посиланням і підписуйтеся на чат-бот «Час на себе» https://t.me/chasnasebe_botViber  https://pipe.bot/viber/17905

Запам'ятайте, що навіть невелика фізична активність може допомогти покращити ваше фізичне та психологічне самопочуття. 

Не відкладайте це на потім — сьогодні чудовий день для нових починань!

       Принагідно рекомендуємо пройти опитування від Мінмолодьспорту щодо рівня рухової активності українців та беріть участь у формуванні державної політики у сфері фізичної культури та спорту.Для цього: Перейдіть за посиланням: https://survey.sportforall.gov.ua 

Ви можете заповнити дані по руховій активності також і членів вашої родини, створивши записи по ним на першому кроці. Пройдіть опитування вже зараз – це займе лише 5 хвилин вашого часу!

     Підтримка фізичної активності важлива й у боротьбі з ментальними негараздами. 

Усі ми час від часу відчуваємо тривожність. Зазвичай хвилювання через певні події чи буденні клопоти триває недовго — від кількох хвилин до кількох днів. Але для деяких тривожність — це не просто  напружений день чи занепокоєння. Як наслідок тривалого стресу вона може тривати протягом тижнів, місяців і навіть років. Може переростати у тривожний розлад і заважати людині жити повноцінним життям. Якщо ви чи ваші близькі страждаєте на постійну тривожність, спробуйте щоденні вправи й техніки для заспокоєння, перегляньте свій графік — переконайтеся, що достатньо відпочиваєте, повноцінно харчуєтеся, знаходите час для себе.
 
 Якщо вам не вдається подолати тривожність самотужки, не соромт
еся звернутися до спеціаліста. Крім, того у мобільних застосунках BetterMe з’явилася Програма підвищення продуктивності на роботі — це набір порад для запобігання вигорянню, розроблений психологами з України та США, різноманітні тренування для підвищення концентрації, освітні курси, медитації, рецепти для здорового харчування. Втома й вигорання — основні проблеми, що знижують продуктивність на роботі. Тож BetterMe та Міністерство економіки України в межах ініціативи «Ти як?» розробили програму для підтримки фізичного та ментального здоров’я працівників. Кишеньковий порадник навчить протидіяти стресу, збиратися та концентруватися, коли все валиться з рук, вчасно та якісно відпочивати.
 
Усі роботодавці України можуть приєднатися до програми безкоштовно — для цього необхідно лишити заявку на сайті BetterMe.

 

 

 

 

 

Qr-код посилання.

Т.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора