Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

    Стародруки кінця XVIIІ — початку XX століть у фондах Тальнівського музею історії

Дата: 03.01.2024 12:59
Кількість переглядів: 43

  Начальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Лариса Коваль таФото без опису творча група учителів української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Тальнівської територіальної громади в перші дні нового року відвідали Тальнівський музей історії.

Оглянули виставку стародруків кінця ХVІІІ початку ХХ століття  з фондів Тальнівського музею та ознайомилися з постійно діючими експозиціями.

  • На виставці представлені оригінали унікальних та рідкісних прижиттєвих видань класиків української літератури- Івана Нечуя-Левицького, Михайла Драгоманова, Пантелеймона Куліша, Марка Вовчка, Івана Огієнка, Сергія Єфремова

Всі книги написані українською мовою, вони оповиті багатовіковою історією,- розповів старший науковий співробітник Тальнівського музею історії Олег Шатайло.  Він також наголосив, що  найдавніше видання -рукописна церковна книга кінця ХVІІІ століття.

 

Відвідувачі висловили  слова захоплення того, що в музеї щораз відбуваються нові, позитивні зміни.

Подякували працівникам музею за облаштування та впорядкування виставки, за цей безцінний дар, який насправді стане гордістю для майбутніх поколінь, адже це – наша історія, яку не вдасться переписати жодному завойовнику.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора