A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

«Компенсація витрат роботодавця за облаштування робочого місця при працевлаштуванні осіб з інвалідністю:  який г͟р͟а͟н͟и͟ч͟н͟и͟й͟ ͟р͟о͟з͟м͟і͟р͟ ͟у͟ ͟2͟0͟2͟4͟ ͟р͟о͟ц͟і͟».  

Дата: 08.01.2024 10:19
Кількість переглядів: 18

   Насамперед нагадаємо, що Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат заФото без опису облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893.

       Компенсація виплачується в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, але не вище граничного розміру компенсації (пункт 5 Порядку).

        Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи, та 10 розмірів мінімальної заробітної плати – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

       Станом на 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати складає 7100 грн. Відповідно в 2024 році граничний розмір компенсації щодо робочого місця для особи з інвалідністю складає:

 

  • для осіб з інвалідністю І групи  - до 106,5 тисрн;

-   для особи з інвалідністю ІІ групи - до 71 тисрн.

 

        У разі виникнення питань звертайтесь на гарячу лінію Тальнівського управління Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості (093) 481-88-51 або особисто звернутися до Тальнівського управління Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м. Тальне, вул.. Майданецька, 13/1.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора