Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

  Не залишайте друзів на морозі !  

Дата: 11.01.2024 11:39
Кількість переглядів: 31

 З приходом холодів і без того нелегке життя бездомних тваринФото без опису ускладняються. Температура від -10 градусів для більшості тварин, які не знайшли укриття або домівку, стає причиною переохолодження, обмороження та навіть загибелі. Через це вони змушені постійно пересуватися з місця на місце: тварини майже не сплять, втомлюються, втрачають енергію.

Поради, як можна допомогти вуличним хвостикам:

Їжа!

Щоб організм кота або собаки міг витримувати морози, йому необхідна енергія. Ідеальним варіантом буде, якщо ви зможете погодувати тварину чимось теплим. В цьому немає нічого складного: гаряча каша підійде.

Тепла вода!

У морози вода дуже швидко застигає в мисках, тому варто наливати воду теплу. У такому випадку вона не так швидко замерзне, і тварина зможе хоч якось зігрітись.

Пускати погрітися!

По можливості, запускайте тварин погрітися в під'їзди. Потрапляючи в тепло, вони моментально лягають спати - так їм вдається відновити сили.

Зробити укриття!

Зробити невелику будку зовсім нескладно - достатньо взяти звичайну коробку. Зовні будиночок можна обмотати скотчем. Всередину покласти сіно або теплі кофти. Рекомендуємо ставити будиночок на дерев'яний піддон, щоб холод від землі не йшов всередину.

Знайти родину!

Найкраще, що ви можете зробити, - подарувати нещасному псу або коту будинок, тепло, сім'ю, любов. Поки ви перебуваєте в пошуку родини, тварину можна відправити на платну перетримку.

Всі ми в силах допомогти тваринам пережити морози, головне, не залишатися осторонь!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора