Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Усі діти мають відчувати батьківське піклування

Дата: 13.02.2024 09:42
Кількість переглядів: 42

Проблема забезпечення сімейним вихованням дітей цієї категоріїФото без опису залишається однією з найгостріших для сучасного українського суспільства, тому одним з головних напрямків роботи служби у справах дітей Тальнівської міської ради є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ї громадян України: на усиновлення, під опіку або піклування, у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають на обліку Служби у справах дітей

На первинному обліку Служби у справах дітей перебуває 72 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 28 дітей-сиріт та 44 дитини, позбавлені батьківського піклування.  100% з яких влаштовано до сімейних форм виховання.

Діти із категорії внутрішньо переміщених осіб

На обліку  відділу служби у справах дітей перебуває 4 дітей,  позбавлених батьківського піклування з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Тальнівської міської  територіальної громади.     

  В 2023 році  дітям з числа внутрішньо переміщених осіб - 44 дитині надано статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. 

          

Даним сім’ям надається допомога в отриманні втрачених чи неотриманих вчасно документів, статусу внутрішньо переміщеної особи, соціальних виплат, у наданні дітям, за необхідності, статусу дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, організації проведення їх медичного обстеження та лікування, в отриманні освітніх послуг, допомога сім’ям, у яких виховуються прийомні чи підопічні діти, у забезпеченні належних житлових умов, поновлення виплат державної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, надання гуманітарної допомоги.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора