Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Важливість роботи центру соціального обслуговування в сучасному суспільстві

Дата: 13.02.2024 14:54
Кількість переглядів: 42

 Тальнівський територіальний центр обслуговування – це важлива установа, яка надаєФото без опису широкий спектр послуг мешканцям громади, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. Тут можна отримати допомогу і консультацію з різних питань, починаючи від отримання документів до отримання інформації про соціальні послуги та діючі програми.

При територіальному центрі діє 4 структурних підрозділи:

  1. Відділення стаціонарного догляду;

  2. Відділення соціальної допомоги вдома;

  3. Відділення денного догляду і реабілітації дітей та осіб з інвалідністю;

  4. Відділення соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді.

Територіальний центр через свої структурні підрозділи забезпечує безоплатне соціальне обслуговування громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу та надає платні соціальні послуги громадянам, які мають таких рідних. Кваліфікований та доброзичливий персонал центру соціального обслуговування завжди надає всі необхідні послуги за якими звертаються громадяни, які підпадають під категорію обслуговування.

Станом нам сьогодні у відділенні стаціонарного догляду проживає 49 осіб із них 5 внутрішньо переміщені особи. У приміщенні проведено ремонтні роботи другого поверху, придбано 2 професійні пральні машини, циркуляційний насос для котельні.

В селі Онопріївка в місці тимчасового проживання ВПО на 60 ліжкомісць, проживає на даний час  54 особи. Всі вони забезпечені необхідними для проживання умовами та речами, надається гуманітарна допомога. У приміщенні зроблений дитячий простір з меблями та іграшками, на вулиці встановлено дитячий майданчик для дітлахів. Тальнівський територіальний центр співпрацює з благодійними організаціями такими як: «Руки друзів», «ДАННА-ЦЕНТР», міжнародна організація міграції (МОМ).

У відділенні соціальної допомоги вдома працюють 62 соціальні робітники, які обслуговують 918 підопічних у 35 населених пунктах Тальнівської громади. Навантаження на 1 соціального працівника – 13 підопічних.

Послуги реабілітації отримали 23 дітей та 8 осіб з інвалідністю. В 2023 році у відділенні реабілітації дітей та осіб з інвалідністю поновлено майданчики для ігор, зроблений куточок для занять на свіжому повітрі, частково виконаний благоустрій території закладу.

До відділення соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді за 2023 рік звернулося 625 сімей, отримали послуги за карткою отримувача послуг 536 сімей, на обліку перебуває 33 сім’ї. З них 18 сімей перебувають під соціальним супроводом. 152 послуги надано родинам військових та ветеранів. З ними проводилися заходи щодо профілактики домашнього насильства та психологічної підтримки. Проводилися тренінги на тему: «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія», «Реалізація ветеранської політики. Реінтеграція ветеранів в громаду».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора