Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Заходи із запобігання соціальному сирітству 

Дата: 16.02.2024 09:10
Кількість переглядів: 41

 Службою у справах дітей ТМР проводиться системна робота щодо запобіганняФото без опису соціальному сирітству. Протягом 2023 року працівниками Служби у справах дітей з метою захисту прав дітей подано до судів 7 позовних заяв про позбавлення батьківських прав 7 батьків відносно 9 дітей. На підставі прийнятих судом рішень у 2023 році задоволено 4 позовних заяв про позбавлення батьківських прав 4 батьків відносно 6 дітей.  Працівниками  служби в 2023 році взято участь у  46 судових засіданнях. 

Забезпечення належних умов проживання, виховання та утримання дітей

Службою у справах дітей міської ради здійснюється моніторинг умов проживання, виховання та утримання дітей, які перебувають у закладах цілодобового перебування, що функціонують на території Тальнівської міської територіальної громади.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням (або грошовою компенсацією).

Як розповіла  керівник служби у справах дітей ТМР Ніна Кравчук, щорічно, до Дня усиновлення, службою у справах дітей міської ради проводяться акції з метою підтримки сімей, у яких виховуються усиновлені діти. Традиційно сім’ї, які усиновили дітей та потребують матеріальної допомоги, з нагоди Дня усиновлення отримують грошову допомогу від міської ради. Так, у 2023 році таку допомогу отримали 6 сімей, які усиновили дітей. Департаментом освіти також здійснюється виплата одноразової допомоги по досягненню дітьми даної категорії 18-річного віку.

Залишається актуальною проблема забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа житлом, у тому числі соціальним.

Серед першочергових заходів для виконання:

  1. Забезпечити влаштування до сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку в Службі у справах дітей.

  2. Координувати роботу адміністрацій навчальних, медичних закладів, закладів культури та спорту, інших установ щодо створення належних умов для навчання, розвитку здібностей, формування навичок здорового способу життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

  3. Продовжити здійснення соціальних виплат батькам-вихователям, прийомним сім’ям, опікунам, піклувальникам, усиновлювачам.

  4. Продовжити роботу щодо постановки на квартирний та соціальний облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора