Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

УВАГА! Про перереєстрацію громадян, які перебувають на квартирному обліку

Дата: 01.03.2024 11:20
Кількість переглядів: 53

З метою впорядкування квартирної черги та з метою забезпечення вимог чинногоФото без опису законодавства з питань ведення квартирного обліку, згідно статті 36 Житлового кодексу України, пункту 25 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов і надання їм жилих приміщень в Українській РСР», затверджених постановою Ради Міністрів Української РСР і Української РРПС від 11.12.84 №470(зі змінами), та в зв’язку з необхідністю ведення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, виконавчі комітети місцевих рад, щороку, проводять перереєстрацію громадян, котрі перебувають на квартирному обліку, в ході якої перевіряються їх облікові дані. Виявлені зміни вносяться до облікових справ громадян і книгу обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання житлових приміщень. Зміни з питань, що належать до компетенції виконавчого комітету місцевої ради, проводяться після прийняття рішень цими органами.

Перереєстрація здійснюється на підставі заяв громадян, що перебувають на квартирному обліку. Особам, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Тальнівської  міської ради  у період з 1 квітня по 31 грудня 2024 року  необхідно звернутись до  відділу ЦНАП Тальнівської міської  ради за адресою м. Тальне, вул. Соборна, 15 або працівників відділу ЦНАП віддалених робочих місць.

Тел.: (04731) 3-04-91, E-mail talnetsnap@ukr.net.   

     Режим роботи: Понеділок:  8.00 - 17:15; Вівторок: 8:00 - 20:00; Середа: 8:00 - 17:15;Четвер: 8:00 - 17:15; П'ятниця: 8.00 - 17:00; Субота: 8:00 - 15:15; Неділя - вихідний.

Нагадуємо про необхідність пройти зазначену перереєстрацію документів.

Дані, отримані від громадян в процесі перереєстрації, стануть основою для формування позачергової, першочергової та загальної квартирних черг та будуть сприяти прозорому обліку таких громадян.

Перереєстрація здійснюється на підставі наданих громадянами документів, а саме:

- Заява встановленого зразка (бланк заяви видається відповідальною особою, яка приймає документи).

- Довідка про склад сім'ї заявника та довідка про місце реєстрацію всіх членів сім’ї заявника, у разі якщо місце реєстрації членів родини заявника не за одною адресою.

- Довідки з місця роботи осіб, які підписали заяву про зарахування на квартирний облік. Обов’язково в довідці повинно бути зазначено, чи особа перебуває (не перебуває) на квартирному або кооперативному обліку за місцем роботи.

- Якщо особа є підприємцем - подається засвідчена копія виписки або витягу з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Копія може засвідчуватись безпосередньо спеціалістом апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого органу, який приймає документи, на підставі пред'явленого оригіналу.

- Якщо особа непрацююча і є пенсіонером - засвідчена копія пенсійного посвідчення. Копія може засвідчуватися безпосередньо спеціалістом апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого органу, який приймає документи, на підставі пред'явленого оригіналу пенсійного посвідчення.

- Якщо особа непрацююча - довідку, що засвідчує факт перебування особи без постійної роботи.

- Такі дані засвідчуються на підставі оригіналу трудової книжки, а якщо особа ще не розпочала трудову діяльність - на підставі оригіналу документу про закінчення відповідного навчального закладу.

На виконання Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житловокомунального господарства України № 47 від 17.05.2011 р. для подання інформації до Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов при поданні заяви заявник також надає:

1) Копію паспорту та копію документа, що засвідчує реєстрацію одержувача послуги у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомила про це відповідні державні органи та має відмітку в паспорті).

2) Копії паспортів повнолітніх осіб, які зазначені в представленій довідці форми № 2 (сторінки 1, 2, 10, 11). При поданні документів особа повинна мати з собою для звірки оригінали паспортів, з яких зроблено копії.

3) Засвідчені копії свідоцтв (про одруження, про розлучення, про народження дітей). Крім випадку, коли на облік зараховується одна особа. Копії свідоцтв безпосередньо завіряються спеціалістом апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого органу, який приймає документи, при наявності відповідних оригіналів документів.

4) Копія технічного паспорту та копія документу, що підтверджує право власності на житло (свідоцтво про право власності), - якщо квартира приватизована. Копії засвідчуються безпосередньо спеціалістом міської ради, який приймає документи, при наявності відповідних оригіналів документів. Наприклад, свідоцтво про право власності або свідоцтво про право на спадщину, або договори, за якими передбачається перехід права власності і т.ін.

5) Довідка про невідповідність жилого приміщення встановленим санітарним і технічним вимогам.

6) Копію договору найму житла між власником і наймачем, якщо проживає за договором найму жилого приміщення в будинках (квартирах), що належать громадянам на праві приватної власності або в будинках, що належать міській раді. Договори найму засвідчуються спеціалістом апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого органу, який приймає документи. Особа повинна бути зареєстрована (прописана) за тією адресою, де укладений договір найму.

7) Оригінал медичного висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК), якщо в особи наявна тяжка форма хронічного захворювання . Для отримання висновку ЛКК особа звертається із заявою до ЛКК в поліклініку за місцем проживання. А для підтвердження психічного захворювання чи захворювання на туберкульоз - до ЛКК відповідного лікувального закладу.

8) Копії документів, які підтверджують право на пільги, якщо особа, яка стає на квартирний облік, має право на пільги.

9) Інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно на заявника та усіх членів сім’ї, які стають на квартирний облік. Копії засвідчуються безпосередньо спеціалістом апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого органу, який приймає документи, на підставі пред'явлених оригіналів. Громадяни, які беруться на облік на пільгових підставах або користуються правом першочергового одержання жилих приміщень, вказують про це у заяві і подають відповідні документи. До документів, що підтверджують право на пільги, належать такі, що засвідчують особливий статус особи (наприклад: - ветеран війни, особа, нагороджена орденами Слави трьох ступенів; особа, яка має статус ліквідатора аварії на ЧАЕС; особа, яка має статус учасника бойових дій, військовослужбовця; особа, заражена вірусом імунодефіциту людини внаслідок виконання медичних маніпуляцій; інвалід праці І і ІІ груп; науковий працівник, який має вчене звання). У разі необхідності виконком міської рада має право затребувати у заявника і інші документи, які б підтверджували право громадян бути зарахованими на квартирний облік.

    Громадяни, які не поновлять документи у  встановлений термін, вважатимуться такими, що не потребують поліпшення житлових умов, а отже, будуть зняті з квартирної черги.

                            Виконавчий комітет Тальнівської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора