A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Чистота громади – справа спільна для всіх та кожного.

Дата: 13.03.2024 10:56
Кількість переглядів: 21

  Шановні мешканці Тальнівської громади!  На сьогоднішній день великою проблемоюФото без опису для громади є стихійні сміттєзвалища. Вони є одним із основних джерел забруднення навколишнього середовища.

Найбільше лихо для природи – це залишені пластикові пляшки, пакети, одноразовий посуд, які самі по собі можуть розкладатися сторіччями. Засмічені ліси та захаращені посадки вже стали, швидше правилом, аніж виключенням. Головний парадокс у тому, що чималу долю до цієї «брудної справи» вносимо ми самі. Як-то кажуть, держава починається з її громадян.

Безсумнівно, те що проводиться на місцевому рівні і спрямоване на вирішення проблеми відходів, має важливе значення, проте люди повинні самі робити все для того, щоб правильно позбавитися від відходів. Сортувати сміття на органічне, пластик та інше, тобто робити все, щоб на сміттєзвалище вивозилось мінімальна його кількість.

З 09.07.2023 року набув чинності Закон України « Про управління відходами». Необхідно також зазначити, що кожен житель громади зобов’язаний дотримуватися правил з благоустрою, що встановлюють вимоги щодо благоустрою території населених пунктів.

Міською радою проведено конкурс на визначення переможця на вивезення ТПВ по селах. Працівники КП «Тальне-Сервіс» виготовляють та встановлюють контейнери для збору пластику ( 50% відсотків вже встановлено по селах), перебивають гілля на щепу, дбають про благоустрій громади. 

Але у нашій громаді є мешканці, які категорично відмовляються від укладання договорів на вивіз сміття, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. У той же час ми постійно спостерігаємо картину з «процвітання» стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах, ярах, лісах. Спостерігається така тенденція, що мешканці деяких населених пунктів нашої громади вимагають підгортати стихійні смітники (які ж вони і створили), а жодного договору на вивіз сміття не укладено.

 Вивіз сміття – це така сама послуга, як і газ, вода та електроенергія. Низька кількість укладених договорів на вивіз сміття – це катастрофа для  екології нашої громади.

Укладання договорів та поводження з відходами  це не боротьба місцевої влади з її мешканцями, а спільна робота із сумлінного ставлення її мешканців до себе та довкілля. Чистота громади – справа спільна для всіх та кожного.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора