Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

В Тальному відбулося покладання квітів з нагоди відзначення Дня українського добровольця

Дата: 14.03.2024 14:53
Кількість переглядів: 45

 У Тальному, 14 березня, хвилиною мовчання та покладанням квітів до  пам’ятникаФото без опису Героям Небесної Сотні та Захисникам України вшанували мужність і патріотизм героїв-добровольців та усіх воїнів, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. 

Міський голова Василь Сідько, підкреслив, що сьогоднішній день – символ незламності та мужності всієї нашої нації.

  • Нація захисників та захисниць – так називають у світі нашу Україну, наших людей, наших героїв. У 2014 році саме добровольці стали першими хто пішов на захист незалежності країни. За останній рік їх чисельність зросла і дає гідну відсіч ворогу аби Україна була незалежна і люди жили у вільній країні, – зазначив очільник громади.

За покликом серця на захист Батьківщини добровольцями пішло  багато жителів Тальнівської громади.

Ми дякуємо ВАМ, ДОБРОВОЛЬЦІ за те, що ВИ, не задумуючись ні на хвилину, стали на захист рідної землі з перших днів і донині.

Зі святом ВАС, ДОБРОВОЛЬЦІ України!

Вічна пам'ять ДОБРОВОЛЬЦЯМ, які віддали своє життя за Україну!

 

Що відомо

  • 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників.

  • Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора