A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

На Тальнівщині продовжує роботу місце компактного  проживання для ВПО

Дата: 19.03.2024 14:54
Кількість переглядів: 34

Турбота не тільки про Тальнівчан, але й про внутрішньо переміщених осіб, які знайшлиФото без опису прихисток у нашій громаді, – пріоритет Тальнівської міської ради. Виконавчі органи  всебічно сприяють прихистку і адаптації українців, які постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України. Процес інтеграції ВПО  залежить від наміру залишитися в громаді, їхньої життєвої позиції. Наприклад, люди, які самі знайшли житло, роботу, швидше інтегруються, аніж ті, які покладаються на допомогу держави та громадських організацій. І вони, як правило, менше виявляють інтересу до інтеграції з місцевим населенням. Тож завданням громад, які приймають ВПО , є максимально швидка їх інтеграція.

Якщо у перші дні, тижні, місяці повномасштабної війни критично важливим було задоволення базових потреб внутрішньо переміщених осіб у продуктах, засобах гігієни, одязі, тимчасовому житлі, то на сьогодні ключовими стають також питання інтеграції їх у громаді, допомоги в тому, щоб побудувати нове майбутнє тут. 

  Завданням Тальнівської міської ради є залученість ВПО до процесів, що відбуваються в громаді, мати вплив на прийняття рішень, особливо тих, що стосуються безпосередньо ВПО.

Іноді ВПО не йдуть працювати, навіть коли є хороша вакансія. Дехто не готовий прийняти те, що вони тут залишаються надовго. А знайти роботу — це залишитися тут принаймні на рік-два. Навіть серед тих, у кого вже просто немає будинку, чи житло на окупованих територіях, багато все ще чекають на повернення.

Насправді, нові люди в громаді — це різноманіття в культурному ландшафті громади, обмін традиціями, кулінарними особливостями та іншими аспектами. ВПО можуть мати значний вплив на економіку громади. Багато з них мають навички та здібності, які можуть сприяти економічному розвитку. Сьогодні, приймаючи та підтримуючи внутрішньо переміщених осіб, громада може не лише використати їх особистий потенціал. Сам факт проживання в громаді ВПО може слугувати підставою для участі в грантових конкурсах, можна отримати доступ до навчальних онлайн-платформ.

На даний час в с. Онопріївка в місці тимчасового проживання ВПО на 60 ліжкомісць, проживає 49 осіб, всі вони забезпечені необхідним для проживання, надається гуманітарна допомога. З них 13 дітей, 11 пенсіонерів, 8 осіб з інвалідністю, 1 чоловік проходить військову службу. Інші задіяні сезонними роботами в сільському господарстві.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Тальнівської міської ради співпрацює з благодійними організаціями такі, як «Руки друзів», «ДАНА-ЦЕНТР», міжнародна організація міграції(МОМ). Для діток, які проживають у місці компактного проживання ВПО була встановлена дитяча площадка на вулиці, зроблений дитячий простір у приміщенні з меблями і іграшками, щоб дітки змогли гратися.

Тальнівська міська рада і надалі надаватиме допомогу та прихисток  українцям, які змушені були  залишити свої домівки у зв’язку з агресією рф.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора