Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Правильно вибрати професію – це важливо

Дата: 26.04.2018 21:31
Кількість переглядів: 475

        Основним гаслом у профорієнтації сьогодення є «Правильно вибрати професію – це важливо». Вибір професії – чи не найголовніший чинник, який сьогодні вирішує майбутню долю кожної молодої людини, яка вступає у доросле життя. Тому професію треба обирати свідомо, обдумано, враховуючи свої інтереси, нахили, здібності, внутрішні переконання, стан здоров'я, потреби суспільства у кадрах. Професій багато, а вибрати треба одну – ту, яка до душі.

       24 квітня 2018 року Тальнівський  районний центр зайнятості  спільно з відділом освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради та відділом освіти Тальнівської РДА на базі центру дозвілля провів профорієнтаційний захід – акцію «Випускник-2018». 290 випускників, їх батьків та вчителів району завітали на захід та мали змогу поспілкуватися з представниками  навчальних закладів та фахівцями  центру зайнятості.

          На захід запрошувалися: Черкаський інститут пожежної безпеки ім.Героїв Чорнобиля, ВСП Тальнівський будівельно-економічний коледж, ВСП  Тальянківський агротехнічний коледж    та Уманський національний університет садівництва. Вони, в черговий раз, налаштовували молодь на свідомий  вибір професії, ознайомлювали   з умовами вступу та здобуття омріяних професій, перевагами навчання,  перспективами подальшого працевлаштування.

           Учасники заходу отримали інформацію про професії та спеціальності, які користуються попитом на ринку праці, рівень їх престижності. Подібні акції сприяють формаванню особистого ставлення до професії, свідомому прийняттю рішення щодо її обрання.

          Вдалий вибір професії - це запорука професійного успіху людини. Народна мудрість стверджує: «Немає безталанних людей, а є ті, які займаються не своїми справами».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора