Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Тісна співпраця  закладів дошкільної освіти та початкової школи –  запорука успішного впровадження  Нової української школи

Дата: 20.05.2019 14:40
Кількість переглядів: 342

         «Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дітей. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити те, що робила вчора. Нехай нове з’являється у її житті поступово і не приголомшує лавиною вражень», — так  В.О.Сухомлинський представляв спадкоємність між дошкільним і шкільним навчанням.

Саме  зараз, коли впроваджуються  всі засади Нової української школи, час  приділити максимум  уваги послідовності в умовах  безперервної освіти. Усе це  можливе  за дотримання  принципу наступності дошкільної та початкової освіти.

Розуміючи  актуальність проблеми,  педагоги ЗДО №6 «Золотий ключик» та  НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія»  постійно працюють над завданнями, які сприяють якісному переходу дитини з однієї сходинки освіти на іншу.

         Щоб школа для випускників дошкільного закладу не була несподіванкою, 13 травня  вихователі Красилівська О.В. та Козаренко О.В. разом з  вихованцями старшої групи відвідали НВК. Почалася подорож з холу школи, де малят гостинно зустріли директор Нерубайський В.А, заступник директора Васільєва Л.В. та майбутня перша вчителька Костенко Л.С.. Людмила Сергіївна  підготувала для дошкільнят  цікаву квест-гру, а допомогли її провести працівники школи: бібліотекар Мельниченко Л.А., вчитель музики Мамієнко О.М., кухар Чубань Т.А., вчитель фізкультури Балинець С.В.. Малята гарно справилися із завданнями від Фіксіків, за що отримали літери із закодованого слова. В кінці захоплюючої подорожі  діти виклали з літер закодоване слово «Школярики». В нагороду діти отримали солодощі.

Подорож пройшла на високому рівні позитиву і співдружності. Діти і педагоги в захваті.

Для більшого знайомства з своїми майбутніми школярами вчитель Л.С.Костенко 15 травня завітала до дошкільного закладу на брейн-ринг «Що? Де? Коли?», який підготували та провели вихователі Козаренко О.В., Красилівська О.В. та вчитель-логопед Подлісецька Л.В. Малята показали своїй майбутній вчительці, що вміють не тільки гратися, а й читати, рахувати, розв’язувати задачі. А головне - мають бажання навчатися в школі.

  Дякуємо всім за співпрацю!

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора