Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Якщо особа приймається на роботу за сприяння служби зайнятості, вона може бути впевнена у тому, що з нею будуть укладені трудові відносини офіційно

Дата: 25.05.2021 08:17
Кількість переглядів: 190

 

До основних завдань служби зайнятості належить сприяння громадянам у підборі підходящої роботи і надання роботодавцям послуг з добору працівників. Таким чином центри зайнятості виконують функцію державного посередника на ринку праці.

Якщо особа приймається на роботу за сприяння служби зайнятості, вона може бути впевнена у тому, що з нею будуть укладені трудові відносини офіційно, адже зареєстрованому безробітному видається направлення на працевлаштування, в корінці якого роботодавцем зазначається інформація про прийом на роботу з посиланням на відповідний наказ.

  Видача направлень на роботу здійснюється на підставі поданих роботодавцем звітів (3-ПН) про наявність вільних робочих місць. Такі дані є інформацією про легальну роботу.

Рішення щодо прийому на роботу її шукача, навіть і направленого центром зайнятості, приймається роботодавцем. Роботодавець може проводити співбесіди з кандидатами на працевлаштування з метою визначення відповідності їх професійних знань, вмінь та навичок встановленим вимогам. Як висновок такої співбесіди, роботодавець може прийняти рішення про прийом особи на роботу, а може і відмовити у прийомі.

Законодавство, надаючи роботодавцю право на прийняття остаточного рішення щодо прийому на роботу особи, одночасно і захищає шукача роботи від неправомірної відмови у прийомі на роботу. Якщо, все ж таки, така відмова відбувається, то роботодавець зобов’язаний повідомити про причину відмови у письмовій формі (зазначити в корінці направлення).

Для пошуку роботи не обов’язково реєструватися як безробітному в центрі зайнятості. Є можливість отримувати інформацію про вакансії з Інтернет-сторінки Державного центру зайнятості (www.dcz.gov.ua). Доречі, сайт служби дозволяє отримувати інформацію не тільки з комп’ютера, а й з мобільних телефонів, що мають доступ до мережі Інтернет.

 Інформація про вакансії розміщується на сайті зі звітів роботодавців і є інформацією про легальні трудові відносини. Користувачі соціальної мережі Фейсбук також мають можливість ознайомитись з інформацією про окремі вакансії на сторінках Тальнівської районної філії та Черкаського обласного центру зайнятості.

При прийомі на роботу роботодавець не має права вимагати від особи одночасно з поданням заяви про прийом на роботу і подання заяви про звільнення за власним бажанням без зазначення дати такого звільнення.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора