Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Компенсація ЄСВ – стимул до створення нових робочих місць

Дата: 11.06.2021 16:40
Кількість переглядів: 177

 

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості нагадує роботодавцям  про діючі механізми та заходи з боку держави щодо стимулювання створення роботодавцями нових робочих місць та працевлаштування на них осіб  з числа безробітних.

       Так, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» роботодавець, який працевлаштовує  на нові робочі місця, терміном не менше ніж на два роки,  безробітних з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню або який є суб’єктом малого підприємництва та має пріоритетний вид економічної діяльності, може  отримати компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Виконавши відповідні умови щодо працевлаштування безробітної особи,  для отримання компенсації, роботодавець подає протягом двох місяців до служби зайнятості заяву довільної форми, до якої додає довідку за формою згідно з Додатком до Порядку (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 р. №437). В арифметичному (числовому) значенні за 12 місяців роботодавець заощаджує близько 16 тис.грн. лише від мінімальної і це не межа, бо розмір заробітної плати  залежить від складності та умов виконуваної роботи, результатів тощо. Економічний ефект є - це факт  незаперечний.

До Тальнівської районої філії впродовж 2020 року за компенсацією звернулись 10 роботодавців, які забезпечили роботою 20 осіб, на відшкодування єдиного соціального внеску з коштів Фонду надійшло 211,6 тис.грн.

З початку року станом на 01.06.2021 року прийняті рішення по трьох працевлаштованих безробітних жителях громади, а сім звернень від працедавців Тальнівщини перебувають на розгляді щодо прийняття рішення.

Фахівці Тальнівської районної філії завжди раді допомогти вирішити кадрові потреби роботодавців та сприяти працевлаштуванню безробітних, використовуючи  стимулюючі заходи чинного законодавства.

Запрошуємо до співпраці!

 

За детальною інформацією звертайтеся до сектору взаємодії з роботодавцями Тальнівської районної філії, телефонуйте за номером  3-04-80.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора