Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

  СМЕЛКОВ Андрій Вікторович

Дата: 13.09.2023 11:44
Кількість переглядів: 141

СМЕЛКОВФото без опису

Андрій Вікторович

Дата, місце народження: 16 серпня 1980 року, с. Поташ Тальнівського району Черкаської області

Звання: солдат

Посада: навідник другого кулеметного взводу першого механізованого батальйону

Дата, місце загибелі: 26 вересня 2022 року поблизу населеного пункту Павлівка Волноваського району Донецької області

Місце поховання: с. Поташ

  

  СМЕЛКОВ Андрій Вікторович

народився в селі Поташ Тальнівського району Черкаської області 16 серпня 1980 року. З раннього дитинства все своє тепло і ніжність в сина вкладала мама Людмила Володимирівна, адже батько Андрія трагічно загинув за шість днів до народження сина. Мама змалку привчала сина до  праці, до дбайливості, наполегливості та хазяйновитості,  привила  почуття патріотизму та любові до людей та рідної землі.

Юні роки Андрія пройшли в рідній Поташі: тут 1995 року закінчив Потаську загальноосвітню школу I-II ступенів, а через два роки – Мошурівську загальноосвітню I-III ступенів. 1998 року у Буцькому професійно-технічному училищі здобув спеціальність тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва та водія.

По закінченню училища був призваний на службу до лав Збройних Сил України - службу проходив в Дніпропетровській області на посаді радиста військ протиповітряної оборони.

Після військової служби повернувся до Поташі,  впродовж року, 2000-2001, працював у Потаському лісництві Уманського державного лісового господарства.

Останні 20 років свого життя Андрій проживав за кордоном - в Італії. У цей час створив сім'ю, але ні на мить не забував рідний край, рідне село, родину.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну повернувся на Батьківщину з твердим переконанням вступити до лав ЗСУ, де вже служив його молодший брат В’ячеслав Яско (учасник АТО).

28 березня 2022 року військовослужбовець Смелков Андрій Вікторович був мобілізований Тальнівським РТЦК та СП до навчального центру у м. Бердичів, а 2 серпня добровільно перевівся в окрему бригаду ім. Чорних Запорожців, де служив брат.

Навідник другого кулеметного взводу, першого механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Андрій Смелков загинув 26 вересня 2022 року, поблизу населеного пункту Павлівка Волноваського району Донецької області.

У захисника в Україні залишилась мама Людмила Володимирівна, брат – Вячеслав Володимирович, а в Італії - дружина Лілія В'ячеславівна Бартків і шістнадцятирічна донька Вікторія.

Поховали Смелкова Андрія Вікторовича 4 жовтня 2022 року в с. Поташ.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора