Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ДЯЧЕНКО Максим Володимирович

Дата: 22.09.2023 14:21
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

ДЯЧЕНКО

Максим Володимирович

Дата, місце народження: 1 березня 1972 року, м. Одеса

Звання: старший лейтенант

Посада: командир 1 механізованого взводу 1 механізованої роти механізованого батальйону

Дата, місце загибелі: 11 січня 2023 року в районі населеного пункту Бахмут Донецької області

Місце поховання: м. Тальне

 

ДЯЧЕНКО Максим Володимирович

народився 1 березня 1972 року у м. Одеса в родині моряка. Невдовзі родина Дяченків переїхала у місто Тальне, яке стало рідним для майбутнього воїна-захисника. Закінчив Тальнівську середню школу № 2 зі срібною медаллю.

Під час навчання виборював призові місця у олімпіадах з фізики та математики. 1998 року здобув вищу освіту в Одеському політехнічному університеті за спеціальністю «Економічна кібернетика».  Працював викладачем інформатики у Тальнівському будівельно-економічному коледжі. Користувався великою повагою у викладачів та студентів. Його знали як добру, справедливу та мудру людину. Згодом, Максим переїхав до Ніжина, де очолив кафедру інформатики у Ніжинському аграрному університеті. Потім займався підприємницькою діяльністю.

Під час Революції гідності Максим неодноразово брав участь в подіях на головному Майдані країни.

З початком повномасштабної війни 50-ти річний Максим Дяченко був призваний на військову службу за мобілізацією. Спочатку проходив службу офіцером відділення рекрутингу та комплектування третього відділу Звенигородського РТЦК та СП Черкаської області,  потім був переведений в один з підрозділів ППО, де був командиром зенітно-ракетного артилерійського взводу в одній із військових частин. Брав участь у боях під Новгород-Сіверським, Ізюмом, Бахмутом... Мав приїхати у відпустку, але був переведений в інший підрозділ на Донецький напрямок.

Командир 1 механізованого взводу 1 механізованої роти механізованого батальйону, старший лейтенант Дяченко Максим Володимирович загинув 11 січня 2023 року при виконанні військового обов’язку, в районі населеного пункту Бахмут Донецької області.

У Максима Володимировича залишилися мама Аделя Францівна, брат Богдан, донечки Іра і Настя.

Поховали  Максима 25 січня 2023 року на кладовищі м. Тальне. Обряд поховання здійснив священик римо-католицького костелу св. Анни м. Тальне.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора