Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

СМАГІН Андрій Валентинович

Дата: 22.09.2023 14:23
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

СМАГІН

Андрій Валентинович

Дата, місце народження: 21 квітня 1967 року, м. Кизил-Арват (Туркменістан)

Звання: капітан

Посада: офіцер резерву запасної роти

Дата, місце загибелі: 6 лютого 2023 року на околиці села Площанка Сєвєродонецького району Луганської області

Місце поховання: с. Мошурів

 

СМАГІН Андрій Валентинович (позивний КЕП)

народився 21 квітня 1967 року в м. Кизил-Арват (Туркменістан). Батько, Валентин Аркадійович, був військовим льотчиком, мама, Ельвіра Павлівна – кухарем у військовій частині. У родині було п‘ятеро дітей. Андрій був одним із двійнят. Він ще з дитинства мріяв бути військовим. Тож 1984 року, після закінчення школи вступив до Самаркандського вищого військового автомобільного командного училища. Вже на першому курсі отримав відзнаку за врятовані життя людей. З серпня 1984 по липень 1991 року служив у Радянській армії. Чоловік пройшов Афганістан, Чорнобиль. У першому шлюбі мав сина Дмитра та доньку Дашу.

У 1994 році доля привела чоловіка на українську землю – у село Мошурів. Працював механізатором у місцевому господарстві.

З 27 вересня 2015 до 25 квітня 2016 року як офіцер Морської піхоти брав участь у Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Декілька років працював у Тальнівському військкоматі.

Капітан Смагін воював у гарячих точках Донеччини. Андрій Валентинович загинув 6 лютого 2023 року, тримаючи оборону із своїми побратимами, на околиці села Площанка Сєвєродонецького району Луганської області.

  Мужній воїн під час мінометного обстрілу отримав поранення несумісні із життям…

У офіцера залишилися дружина Людмила Федорівна  та донечка Оксана, які живуть в с. Мошурів, а також 90-річна мама Ельвіна Павлівна і сестри, які мешкають у м. Гуково Ростовської області Росії.

Поховали Героя 17 лютого 2023 року в селі Мошурів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора