Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ТОЛОЧКО Ігор Петрович

Дата: 22.09.2023 14:52
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

ТОЛОЧКО

Ігор Петрович

 

Дата, місце народження: 23 червня 1973 року, с. Зеленьків Тальнівського району Черкаської області

Звання: старший сержант

Посада: заступник командира бойової машини, навідник-оператор 1 механізованого відділення 3 механізованого взводу 3 механізованої роти 2 механізованого батальйону

Дата, місце загибелі: 26 травня 2023 року  в районі населеного пункту Бахмут Донецької області

Місце поховання: с. Зеленьків

 

ТОЛОЧКО Ігор Петрович

народився 23 червня 1973 року в селі Зеленьків. Тут пройшли його дитячі та юнацькі роки.

1991 року закінчив Кузьминецьке середнє професійно-технічне училище №34 с. Кузьминці, Барського району, Вінницької області, де здобув професії тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва та водій. Далі, з 1991 по 1993 роки служив у Збройних Силах України. Після чого Ігор Толочко повернувся у рідний Зеленьків, де і розпочав свій трудовий шлях у місцевому господарстві.

Уже через рік, у 1994 році, Ігор вступає на службу у підрозділ «Беркут» Міністерства Внутрішніх Справ України. Та вже незабаром повертається на Тальнівщину.

З 1997 року Ігор Петрович працював у Тальнівському земельно-кадастровому бюро, паралельно здобувши ще одну освіту за фахом – технік-землевпорядник. Із 2004 року чоловік займався підприємництвом.

Родина завжди була його надійним тилом і в роботі, і в прийнятті важливих життєвих рішень. Підтримали рідні й тоді, коли в перші години першого дня повномасштабної збройної агресії, 24 лютого 2022 року, Ігор добровільно пішов до військкомату.

Був призваний в роту охорони третього відділу Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. В роті охорони був командиром відділення та інструктором, навчав військовослужбовців по всій Черкаській області при проходженні військової служби. Брав участь у побудові фортифікаційних споруд. Неодноразово Ігор Петрович писав рапорти керівництву про переведення на передову.

6 березня 2023 року був переведений за власним бажанням до третьої окремої штурмової бригади (ССО «Азов») 9 армійського корпусу, яка перебувала на передових військових позиціях, де був у складі тактичної групи «Азов» з метою виконання  бойових спеціальних завдань.

15 травня 2023 року отримав поранення під селищем Кліщівка Донецької області та знаходився на лікуванні. В період лікування приїздив на 3 дні до рідних додому. Попри поранення і потребу в лікуванні, 25 травня 2023 року добровільно повернувся на фронт.

Заступник командира бойової машини, навідник-оператор 1 механізованого відділення 3 механізованого взводу 3 механізованої роти 2 механізованого батальйону, старший сержант Толочко Ігор Петрович загинув 26 травня 2023 року від отриманих поранень, несумісних з життям, під час виконання військового та конституційного обов’язку по захисту територіальної цілісності та державного суверенітету України в районі населеного пункту Бахмут Донецької області.

У смутку залишилися дружина Яніна Василівна, доньки Анастасія та Дар’я, мама Ольга Трохимівна, батько Петро Панасович, брат Руслан.

Поховали воїна 31 травня 2023 року в селі Зеленьків.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора