Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

СОЛОШЕНКО Микола Васильович

Дата: 22.09.2023 14:56
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

СОЛОШЕНКО

Микола Васильович

Дата, місце народження: 21 грудня 1973 року, м. Тальне Черкаської області

Звання: молодший сержант

Посада: командир 2 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 1 стрілецької роти

Дата, місце загибелі: 24 червня 2023 року поблизу населеного пункту Ступочки Краматорського району Донецької області

Місце поховання: м. Тальне 

 

СОЛОШЕНКО Микола Васильович

народився 21 грудня 1973 року в м. Тальне. З першого по четвертий клас навчався в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. № 3. Потім продовжив навчання в Тальнівській  ЗОШ І-ІІІ ст. № 2. Після закінчення якої навчався у Черкаському професійно-технічному училищі, де здобув професію машиніста козлових і мостових кранів.

У 1992 році Солошенка призвали на строкову службу до Військово-Морських Сил. Служив у м. Севастополь. Після строкової служби, ще рік служив за контрактом. Мав звання старшини 2 статті.

На флоті здобув професію електрика, тому коли повернувся у Тальне, працював за цією спеціальністю в колгоспбуді. Із 1998 року Микола Васильович трудився електромонтером у РЕМі й навчався з 2009 року у Тальянківському агротехнічному коледжі, який закінчив у 2011 році, здобувши спеціальність техніка-електрика. З 2015 року працював в Тальнівському міжрайонному управлінні водного господарства на посаді начальника насосної станції. У 2017 році звільнився і працював на Чорнобильській АЕС, де виконував ремонтні роботи.  З 1 червня 2018 року працював електрослюсарем у дробильному цеху Тальнівського щебеневого заводу.

Коли на Батьківщину прийшла війна, 29 квітня 2022 року став на захист України. Спочатку служив у Звенигородській роті територіальної оборони, потім захищав Дністерську ділянку державного кордону (Рені-Маяки). На початку червня його перевели на передові позиції Бахмутського напрямку.

У ніч на 24 червня 2023 року молодший сержант, командир другого стрілецького відділення третього стрілецького взводу першої стрілецької роти Микола Солошенко загинув поблизу населеного пункту Ступочки Краматорського району Донецької області.

У Миколи Васильовича залишилися донька Євгенія, син Іван та маленька онучка.

Поховали воїна 28 червня 2023 року в м. Тальне. Під час церемонії прощання з полеглим, окрім керівництва громади, виступав представник командування - заступник командира бригади Володимир Прядко.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора