Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відбулася церемонія прощання із загиблим захисником

Дата: 11.06.2024 11:02
Кількість переглядів: 97

А ти на небо зовсім рано полетів,Фото без опису

В обійми Бога, що прийняв тебе до себе.

Розлуки з рідними ти не чекав і не хотів,

Залишив біль і смуток, що без тебе...

Страшна війна продовжує вести свій кривавий лік. Вона ламає людські долі та приносить з собою лише горе. Щодня ми платимо дуже високу ціну за нашу свободу і незалежність.

Сьогодні, 11 червня 2024 року, зі скорботою, сльозами та невимовним болем жителі Тальнівської громади попрощалися зі ще одним вірним сином України, уродженцем міста Тальне, 47-річним Романом Миколайовичем Горошком.

Захисник Збройних Сил України, стрілець І піхотного взводу 3-ї піхотної роти у війську з 2023 року, призваний на військову службу по мобілізації третім відділом Звенигородського РТЦК та СП.

Наш земляк виконував завдання по захисту Батьківщини на передовій, він до останнього був вірним військовій присязі даній народу України, захищаючи незалежність та територіальну цілісність.

Мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, наш Герой загинув під час виконання бойового завдання 05.06.2024 року, перебуваючи в Луганській області.

Роман Горошко народився 07 серпня 1976 року в м. Тальне. Початкову освіту здобув навчаючись в Тальнівській школі №3, був випускником Тальнівської школи №2.

Після строкової служби в ЗСУ розпочався його трудовий шлях на Тальнівському щебеневому заводі, де чоловік працював у дробильному цеху.

Роман був добрим, щедрим і товариським, вмів знайти спільну мову з будь-ким, незалежно від віку і статі. Він був чесним, порядним і не любив несправедливості. Мав амбітні плани, як у кожної людини: хотів довго, мирно і щасливо жити на рідній землі.

Під час війни у нашого Героя розкрився справжній бойовий дух. Він вирушав на виконання бойових завдань без страху, був впевнений у своїх силах та ніколи не нарікав на труднощі. Разом із побратимами, готовий був воювати з ворогом до переможного кінця…

Остання телефонна розмова з захисником була 03 червня 2024 року. Тоді Роман сказав, що вирушає на «гарячу позицію» і вийде на зв’язок за 10 днів. Але рідним зателефонували раніше, сповістивши, що Роман Миколайович Горошко загинув.

У Героя залишилися:

мама - Тамара Арсентіївна Горошко (76 років);

дружина Валентина Володимирівна Горошко, з якою чоловік прожив 8 років в цивільному шлюбі. Офіційно одружились тільки 2023 року, під час короткотривалої відпустки Романа. Спільних дітей не мали;

син – Максим Романович Горошко (21 рік), який народився від першого шлюбу, майбутній офіцер, навчається в вищому військовому навчальному закладі м. Львів.

У цю гірку мить щиро поділяємо горе родини, усією громадою схиляємо голови у глибокій скорботі.

Ми завжди пам'ятатимемо ім'я Героя, який захищав нас від ворога та виборював мирне майбутнє! Вічна пам'ять та доземний уклін тобі, наш мужній Воїне!

РОМАН ГОРОШКО назавжди у нашій пам’яті й наших серцях! Ми назавжди в боргу перед ним…

Слава Герою!

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора